Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Högsommarvärme och färre moln – goda nyheter för alla som vill se stjärnfall

Människor sitter på en strand.
Bildtext Det är mellan 20 och 25 grader i landets södra och mellersta delar de kommande dagarna, vilket kan locka fler till badstränderna.
Bild: Jarkko Riikonen / Yle

Dagarna med högsommarvärme i juli och början av augusti kan räknas på en hand, men nu bjuds det på lite varmare och soligare väder – åtminstone för stunden.

Det utlovas härligt sommarväder i landets södra och mellersta delar de närmaste dagarna, uppger Meteorologiska institutet.

På lördagen blir det bli närmare 25 grader varmt på en del håll i Svenskfinland, medan det i norr är svalare och regnigare. Söndagen och början av nästa vecka bjuder på liknande väder.

Speciellt i söder utlovas klart väder och lokalt kan man till och med tala om högsommarvärme, alltså över 25 grader varmt.

– Inga stora förändringar i vädret väntas för måndag och tisdag. Vi kan passera gränsen för högsommarvärme i landets södra och mellersta delar, säger Meteorologiska institutets jourhavande meteorolog Kaisa Solin.

Molnprognoserna för med sig positiva nyheter för alla som hoppas se stjärnfall i helgen.

”Vädret klarnar upp natten till söndagen. Möjligheterna att se stjärnfall är goda i stora delar av landet”, säger Forecas meteorolog Joanna Rinne.

Nedan kan du läsa expertens bästa tips för att få syn på meteorregnet.

Perseidregn 2015

Nu kommer meteorregnet – gör så här för att se stjärnfallen

Stjärnfallen och Vintergatan syns bäst i mörker.