Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formbeskedet en vecka före VM – Nathalie Blomqvist löpte nytt personbästa

Uppdaterad 12.08.2023 22:14.

Friidrotts-VM startar nästa helg och under den första dagen tävlar Nathalie Blomqvist i försöken på 1500 meter. Och hon kommer till VM med ett nytt personbästa i bagaget.

I kvällens tävling i Manchester löpte hon på 4.08,46 som är en förbättring av det tidigare rekordet med nästan två sekunder. Tiden är samtidigt finskt rekord i U23-klassen och gav en femte plats i loppet.

– Planen vara starta modigt. Jag visste att det skulle bli ett bra tempo men jag har gjort bra träningar och hade självförtroende. Sista 50 kämpade jag så mycket att jag knappt höll mig upprätt.

– Det finns saker att förbättra men det är bra att gå in i VM med den här insatsen, säger hon i ett pressmeddelande.

Blomqvists tidigare rekord 4.10,25 löpte hon just i Manchester i fjol.

Sara Lappalainen slutade trea i samma lopp och noterades för 4.05,93. Hinderlöparen Topi Raitanen ställde upp på 1500 meter i Manchester och slutade sjua i A-finalen med tiden 3.40,32.

Sport

Fotbollsspelaren Tim Sparv.

Svårt att stoppa saudierna som putsar sitt rykte med hjälp av fotbollsstjärnor – Tim Sparv: ”Oavsett hur mycket vi ropar är det inte tillräckligt”

Saudiarabien satsar stort på golf, show-wrestling och formel 1 och nu också på fotboll. Få ser något slut på landets försök att putsa sitt skamfilade rykte med hjälp av fotbollsstjärnor.

IBU-cupen i skidskytte drog i gång i Kontiolahti – Heidi Kuuttinen näst bästa finländare

Under torsdagen drog IBU-cupen, nivån under världscupen, i gång i Kontiolahti. Och på damernas normaldistans blev det fransk seger. Jeanne Richard bommade endast ett skott och åkte i mål som segrare.

Efter henne blev det dubbelt norskt då Maren Kirkeeide och Karoline Erdal tog hand om de övriga pallplatserna.

Daria Virolainen, som gjorde comeback den här säsongen, blev bästa finländare i loppet. Hon placerade sig på 26:e plats och förlorade med knappt fem minuter till segraren.

Heidi Kuuttinen åkte i mål som näst bästa finländare på en 57:e plats. Kuuttinen bommade totalt fyra skott varav tre kom i det andra skyttet.

HIFK:s Leo Komarov har inlett isträningar – siktar på comeback under januari

HIFK:s anfallsspelare Leo Komarov har inlett isträningar, och siktar på att göra comeback under januari månad, berättar HIFK på sin webbplats.

Den 36-årige OS- och VM-guldmedaljören Komarov skadades i september under den sista träningsmatchen inför ligastarten, och har efter en operation rehabiliterat sig sedan dess.

HIFK som tappat formen under de senaste omgångarna har förlorat fyra matcher i rad. Laget har förutom Komarov också Aron Kiviharju, Kasper Kotkansalo och Tomi Karhunen på listan över långtidsskadade spelare.

Tabelltrean HIFK försöker bryta förlustsviten då man möter tabellfyran Kärpät på fredag i hemmahallen och på lördag på bortaplan.

Yleiskuva ampumahiihdon maailmancupista.

Yle Sporten sänder: Norge inte ensam favorit i herrstafetten – bryts en nästan två år lång segersvit?

De norska herrarna var inte lika dominerande i världscupöppningen som vi varit vana att se. Därmed är det inte heller ensamma favoriter i herrstafetten. Nu finns det chans för de övriga att bryta norrmännens segertåg.