Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SSS: Kaos i Finlands universiadlag i basket – lagkamrater i slagsmål

Uppdaterad 13.08.2023 17:55.

Salon Seudun Sanomat rapporterar om ett videoklipp på spelare från Finlands universiadlag i basket som slåss som fått spridning.

Spelarna är klädda i finländska landslagdresser och måttar knytnävsslag mot varandras huvuden. Från bakgrunden hörs någon säga ”att vi låter dem reda ut det här”.

– Förbundet vet om det skedda. Inom laget har vi redan behandlat det här. Vi fick reda på det här först senare, kommenterar lagledaren Jukka Tirri för tidningen.

På söndagen meddelade Basketförbundet att man inlett en disciplinär utredning av händelsen i Kina.

– Basketförbundet har fullständig nolltolerans mot våld. Det gäller givetvis även händelser inom laget, uttalar sig förbundets träningschef Henrik Dettmann i pressmeddelandet.

Sport

Krista Pärmäkoski åker skidor.

För-VM stundar i Trondheim – Pärmäkoski och Hakola tillbaka i spåret

Också Hyvärinen med efter kort uppehåll.

Jussi Olkinuora kiittää Pelicansin kannattajia.

Olkinuora utnyttjar klausul i kontraktet – lämnar Pelicans för klubb i Schweiz

Det är ännu oklart vilken den nya klubben är.

Haaland kunde knappt gå efter den senaste matchen – klubblags-VM i fara

Det var i förra veckans match mot Aston Villa som Erling Braut Haaland kände av en fotskada. I söndagens match mot Luton, fick Manchester klara sig utan den norske anfallaren.

Pep Guardiola, Manchester Citys tränare, hoppas att Haaland är tillbaka den 19 december då laget deltar i klubblags-VM i Saudiarabien.

– Efter matchen kunde han nästan inte gå alls. När jag pratade med Haaland i lördags sa han att han var i bättre form. Han kunde gå utan smärta. Enligt läkarna måste vi ta en vecka i taget, sa Guardiola till The Guardian.

Fiasko för Vålerenga i kvalet – Daniel Håkans klubb åkte ur norska ligan

Vålerenga hade 2–0 med sig från det första mötet med Kristiansund BK i det norska ligakvalet. I dag spelade laget på hemmaplan och tappade allt.

Kristiansund gjorde två sena mål och ligaplatsen avgjordes till slut på straffar.

Christian Borchgrevink bommade Vålerengas femte straff och Osloklubben åkte ur norska ligan för första gången på 23 år.

– Nu känns det jävligt. Vi ska ta tillbaka den här klubben till Elitserien och jag ska vara med på resan, säger Borchgrevink enligt NRK.

Daniel Håkans startade matchen för Vålerenga men byttes ut i den 77:e minuten. Strax före bytet tog Kristiansund ledningen och från bänken fick Håkans se laget göra 2–0 och sedan vinna på straffar.