Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pargasinslag i Premier League-premiären – Lucas Bergström debuterade i ligatruppen då Chelsea kryssade mot Liverpool

Uppdaterad 13.08.2023 21:54.
Mohamed Salah med bollen mellan motståndare.
Bildtext Mohamed Salah brukat alltid näta i Premier League-premiärer. I årets öppningsmatch fick han nöja sig med en assist.
Bild: Lehtikuva

Världens dyraste målvakt är på väg bort – och det gav Lucas Bergström en bänkplats i Chelseas ligapremiär. Londonlagets öppningsmatch slutade i ett kryss mot Liverpool.

Då Chelsea tog emot Liverpool i ligapremiären var det spanska nyförvärvet Robert Sanchez som vaktade hemmalagets mål.

Londonlaget, där spelartrafiken i år varit hiskelig, har sålt tidigare förstamålvakten Edouard Mendy till Saudiarabien. Kepa Arrizabalaga, som Chelsea en gång i tiden betalade rekordsumman 80 miljoner euro för, ryktas i sin tur vara på väg att bli lånad till Real Madrid och var inte med i dag.

Det öppnade upp för ett överraskande blåvitt inslag. Pargas IF-produkten Lucas Bergström tog plats som reservmålvakt på Chelseabänken.

Lucas Bergström på uppvärmning.
Bildtext Lucas Bergström har klättrat stadigt i Chelseas målvaktshierarki (arkivbild).
Bild: Action Foto Sport/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Den 20-årige U21-landslagskeepern gjorde ett par framträdanden på Chelseas försäsongsturné i USA under sommaren och satt på bänken i Champions League förra säsongen. Men dagens match var den första för honom i en ligatrupp.

Salahs premiärsvit bruten

Från bänken fick Bergström se Sanchez bli överlistad efter en dryg kvart. Luis Diaz gav Liverpool ledningen framspelad av Mohamed Salah.

Den sistnämnde egyptiern hade gjort mål i sex raka ligapremiärer inför årets, och såg ut att ha utökat ledningen till 2–0. Men en VAR-granskning visade att målet var offside – och i stället kvitterade Chelsea i den första halvleken genom nye franske försvararen Axel Disasi.

– Ur min synvinkel kändes det som att vi bjöd in Chelsea till matchen, kommenterar Liverpools lots Jürgen Klopp för Sky Sports.

Även hemmalaget hade ett bortdömt mål under första halvan. Och det var det kraftigt förnyade Chelsea som också trummade på bättre i andra halvlek, som inte bjöd på några mål.

Matchen var Chelseas första med nya tränaren Mauricio Pochettino.

– Vi känner oss nöjda, men samtidigt besvikna då vi ville vinna och också förtjänade det. Men det här är bara början, konstaterar argentinaren.

Tottenham spelade i sin tur en ligapremiär utan Bayernförsäljningen Harry Kane för första gången på tio år. Borta mot Brentford fick man nöja sig med 2–2 efter fyra mål i första halvleken. I Spurs båda mål var det James Maddison som stod för framspelningen.

Premier League

Brentford–Tottenham 2–2 (2–2)

11' Cristian Romero 0–1
27' Bryan Mbeumo 1–1 straff
36' Yoane Wissa 2–1
45' Emerson Royal 2–2

Chelsea–Liverpool 1–1 (1–1)

18' Luis Diaz 0–1
37' Axel Disasi 1–1

Diskussion om artikeln