Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tre utvisningar i Barcelonas ligapremiär

Uppdaterad 14.08.2023 09:56.

Storklubben FC Barcelona inledde sin säsong i den spanska fotbollsligan för herrar med 0–0 borta mot Madridklubben Getafe.

Målen uteblev, men en bunt kort delades ut i matchen. Ur Barcelonas lag blev Raphinha utvisad med direkt rött kort strax innan paus, medan Jaime Mata i Getafe gick på sitt andra gula kort då en knapp timme spelats.

Sex övriga spelare i Getafes lag tog varsitt gult kort. I Barcelona var inhopparen Gavi den enda spelaren som tilldelades en varning.

Barcelona-coachen Xavi utvisades i andra halvlek för protest.

Sport

Sveriges fotbollsdamer missar sommar-OS 2024

Sverige har spelat i varje OS sedan damfotbollen introducerades på programmet i Atlanta 1996. Efter fredagens matcher i Nations League står det klart att Sverige inte kommer att vara med i Paris 2024.

Sverige åkte på en 0–1-förlust i Schweiz och tappade chansen att vinna gruppen. Spanien säkrade gruppsegern, trots att laget åkte på en sensationell 2–3-hemmaförlust mot Italien. Inför matchen låg oddsen för en italiensk seger på cirka 30.

Om Sverige hade besegrat Schweiz hade gruppsegern stått på spel i den avslutande Spanien–Sverige-matchen.

Aino-Kaisa Saarinen kramar om Riitta-Liisa Roponen.

Direkt: Visar stålkvinnan Riitta-Liisa Roponen att gammal är äldst?

Riitta-Liisa Roponen skriver världscuphistoria.

Anna Westerlund

Westerlund är damfotbollens nya pärla, också tidigare landslagskollegan Julin belönades på bollförbundets gala

Anna Westerlund fick ett nytt hedersomnämnande av bollförbundet då hon utsågs till pärla (Helmi). Bland de prisbelönta på galan fanns också landslagens nuvarande fixstjärnor Lukas Hradecky och Natalia Kuikka..

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.