Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg föreslås inte gå på med tv-samarbete med Ekenäs IF

En spelare tar några löpsteg med bollen i fötterna.
Bildtext Ekenäs IF vill visa herrettans matcher på tv i samarbete med staden. Bilden är från matchen mot Käpylän Pallo den tolfte augusti.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Aktiebolaget Ekenäs Idrottsförening föreslår ett samarbete med Raseborg där staden skulle få synlighet i samband med att lagets matcher visas i tv-kanalen Ruutu/TV 4.

Det ser ändå ut som att staden tackar nej.

EIF skulle ge staden möjlighet att inför, under och efter varje match i herrarnas division ett synas med en bild i fem sekunder.

Det handlar om en video på högst en minut som staden skulle vara tvungen att producera själv.

Priset skulle vara 6 000 euro plus moms för säsongen som pågår mellan april och oktober 2023.

Enligt förslaget till stadsstyrelsen avböjer staden samarbetet. Stadsstyrelsen behandlar ärendet på sitt möte på måndag (14.8).

Anses inte ge tillräckligt med synlighet

Det finns inga pengar budgeterat för slutet av denna säsong, som dessutom blir ganska kort i förhållande till priset.

Förslaget kom ursprungligen in i april och efter att staden diskuterat möjligheten att justera priset nedåt valde EIF att hålla sig till det ursprungliga förslaget. Diskussionen återupptogs i juni och eftersom det redan är augusti säsongen är slut i oktober anses samarbetet inte motiverat.

Staden menar också att den synlighet de skulle få med ett samarbete inte är tillräcklig för att motivera summan.

”Vi har ett motsvarande samarbete med BK-46 för åren 2023-2024 och det omfattar tre säsonger för sammanlagt 5 000 euro, vilket betyder att EIF:s förslag är betydligt dyrare än det koncept staden har med BK-46. För att idka jämställd behandling i motsvarande ärenden borde samarbetet vara i samma storleksklass som med BK-46.”, skriver staden i beredningen.

Artikeln uppdaterades 15.8.2023 klockan 10:18 med informationen att Raseborgs stadsstyrelse fattade beslut enligt tjänstemännens förslag.

Diskussion om artikeln