Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK utslaget ur Europa League-kvalet – spelade 74 minuter med en man mindre

Det började bra för Helsingforslaget HJK. Elva minuter in i matchen gick laget upp i en 1–0-ledning över Qarabag från Azerbajdzjan. HJK var piskat att vinna efter att ha förlorat det första mötet mellan lagen med 1–2.

Men när HJK-spelaren Kevin Kouassivi-Benissan drog på sig sitt andra gula kort i matchen i den 16:e minuten blev det en svårare uppgift.

Qarabag kvitterade på straff under tilläggstiden i den första halvleken.

I den 56:e minuten gick Qarabag upp i ledning med 2–1, och resultatet stod sig matchen ut.

För HJK:s fortsatta Europaspel väntar ett dubbelmöte mot rumänska FCV Farul Constanța. Vinnaren avancerar till gruppspelet i Conference League.

Sport

Fotbollsspelaren Tim Sparv.

Svårt att stoppa saudierna som putsar sitt rykte med hjälp av fotbollsstjärnor – Tim Sparv: ”Oavsett hur mycket vi ropar är det inte tillräckligt”

Saudiarabien satsar stort på golf, show-wrestling och formel 1 och nu också på fotboll. Få ser något slut på landets försök att putsa sitt skamfilade rykte med hjälp av fotbollsstjärnor.

IBU-cupen i skidskytte drog i gång i Kontiolahti – Heidi Kuuttinen näst bästa finländare

Under torsdagen drog IBU-cupen, nivån under världscupen, i gång i Kontiolahti. Och på damernas normaldistans blev det fransk seger. Jeanne Richard bommade endast ett skott och åkte i mål som segrare.

Efter henne blev det dubbelt norskt då Maren Kirkeeide och Karoline Erdal tog hand om de övriga pallplatserna.

Daria Virolainen, som gjorde comeback den här säsongen, blev bästa finländare i loppet. Hon placerade sig på 26:e plats och förlorade med knappt fem minuter till segraren.

Heidi Kuuttinen åkte i mål som näst bästa finländare på en 57:e plats. Kuuttinen bommade totalt fyra skott varav tre kom i det andra skyttet.