Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robert Helenius: ”Karriären fortsätter åtminstone två år till”

Robert Helenius i närbild.
Bildtext Karriären fortsätter för Robert Helenius.
Bild: JAMES FEARN/All Over Press

Den finländske boxaren berättade i en amerikansk intervju att karriären inte ännu är slut. Helenius ser sig själv i ringen i två år till.

Det var förra veckan som Helenius förlorade matchen mot Anthony Joshua. Helenius hann inte förbereda sig tillräckligt inför matchen och förlorade på knockout i den sjunde rundan. Efter matchen var han någon kryptisk huruvida karriären fortsätter. Men i en intervju med den amerikanska journalisten Curran Bhatia, meddelar Helenius att karriären inte är slut ännu.

– Jag lämnade matchen med en bra känsla. I de rundor där min kondition räckte till, boxade jag bra. Om jag hade fått träna längre, hade jag gjort det ännu bättre. Jag har ännu någonting att ge, åtminstone i två matcher, säger Helenius i intervjun.

Två år till

Helenius berättade för Bhatia, att han är på väg att återuppta träningen. Om han själv får välja tidsschema, skulle nästa match äga rum i januari.

Den finländska boxaren uppskattar att hans karriär fortsätter ännu två år till.

– Jag hade en värre axelskada, vilket höll mig borta från boxningen under en längre tid. Men jag har inte fått så många slag mot huvudet. Jag har minst två år kvar i min karriär om träningsmotivationen finns kvar.

Diskussion om artikeln