Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest

Musiktest: Vilket rockband startade Joan Jett och vem hade solen i ögonen?

Joan Jett ler litet snett.
Bildtext Joan Jett.
Bild: All Over Press/imago sportfotodienst

Svenska Yles Musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

Testa dina kunskaper i pop och rock och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter dagens värv på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer tio nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig mestadels inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

TIPS: Om du loggar in på ditt Yle-konto kan du jämföra dina svar med hur andra inloggade personer svarat!

Slutord: Efter ca 8 år är detta nu mitt sista Musiktest. Men var inte oroliga; Musiktestet fortsätter som vanligt. Från och med nästa vecka tar andra krafter över och de kan tvivelsutan ge er finfina frågor. För min egen del tackar jag er alla som fyllt i och kommenterat Musiktestet under alla dessa år. Det har varit ett sant nöje att få göra Musiktestet för er! Men nu har livet andra planer för mig. Så för sista gången säger jag: Rock’n’roll! Eller något. Lycka till!

Musiktestetets skapare Dan Eskil Jansson går i pension: ”Jag tänkte att testet blir en liten rolig grej för en handfull musiknördar”

Diskussion om artikeln