Köksmästaren Filip Langhoffs första sommar med restaurang i Hangö har gått bra
Filip Langhoff och Linda Stenman-Langhoff bjöd in till sommarrestaurangen Segel i släktens hemstad Hangö.
Filip är nöjd trots att de livliga pandemisomrarna med hemestrande finländare är över. Gäster både när och fjärran ifrån har hittat kändiskockens restaurang med fågel, fisk och kött på menyn.

Köksmästaren Filip Langhoffs första sommar i släktens hemstad Hangö
Filip Langhoffs mor- och farföräldrar bodde i Hangö och som liten har han vistats en hel del hos dem. Nu fick matintresserade pröva på en restaurang som bjuder på ett koncept som är lite extra, med till synes enkla rätter, men tillredda med största finess.
Inspirationen kommer från de italienska köken eller från annat håll ute i världen. Ledstjärnan är goda råvaror, helst med en så kort transportsträcka som möjligt.
Fortsättningen i Hangö är ännu oviss.
– Vi måste fundera på om vi ska återkomma nästa sommar, säger Filip Langhoff.
Filip Langhoff och han hustru och företagskumpan Linda Stenman-Langhoff är kända för sina restauranger Ask och Jord i Helsingfors, och sedan ett år tillbaka för restaurang Sekel vid Bulevarden i Helsingfors.
För Ask fick de en Michelinstjärna i tiderna, vilket får räknas som bevis för att de erbjuder nånting välgjort som sticker ut från mängden. Restaurang Ask lades ner 2019.