Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Alex Lignell fortsätter i Karisklubben BK-46:s FM-ligalag i handboll

Högerbacken Alex Lignell, 29 år, är spelklar för Karisklubben BK-46:s ligalag i handboll säsongen 2023-24.

BK-46:s berättade nyheten på Instagram på söndagen. Lignell spelade endast åtta grundseriematcher förra säsongen.

Jonathan Ekman, Oliver Nordlund, Janne Korpimäki, Linus Lundqvist, Mikael Heinonen och Sebastian Säkkinen fortsätter också i regerande mästarlaget BK-46.

BK-46 inleder FM-ligasäsongen 16.9 med en hemmamatch mot Åbo IFK. Matchprogrammet finns på Handbollsförbundets webbplats.

Relaterat

Andra raka segern för både GrIFK och Dicken i damernas baltiska liga i handboll

Både GrIFK och Dicken har fått en smakstart på den baltiska ligan i handboll. Efter de första två matcherna fortsätter lagen utan förluster.

GrIFK slog på lördagen lettiska REIR/Dobele SS med 39–26, Dicken tvålade i sin tur till Latgols, likaså från Lettland, med 40–22.

Den första turneringshelgen avrundas i morgon då Dicken möter Dobele, medan GrIFK spelar mot Kaunas Zalgiris från Litauen.

I den inhemska FM-ligan för herrar fixade ligatvåan GrIFK en 29–20-seger över Sjundeå IF efter att ha lett med bara tre bollar i paus.

GrIFK och Dicken inledde baltiska ligan med varsin seger

De finländska mästarna Grankulla IFK vann över lettiska med 41–25 (17–10) då damernas baltiska liga inleddes i Tallinn. Helsingforslaget Dicken vann däremot över litauiska Zalgiris med 31–28 (16–11) i en mer jämn match.

Båda finländska lagen kommer att spela varsin match även på lördag och söndag.

Man står med händerna i kors och ler mot kameran.

Handbollsdomaren och lungläkaren Mikael Lindroos andas handboll

Har dömt över 500 matcher i herrarnas FM-liga.

Öppet inför hemmareturen – BK-46 förlorade med två mål i Serbien

BK-46 var direktkvalificerade till den andra omgången av EHF-cupen – där man till slut inte behövde spela. Matcherna mot israeliskt motstånd ställdes in på grund av situationen i landet.

Nu har Karislaget äntligen fått inleda årets Europaspel. Och bortamötet med serbiska RK Metaloplastika i den tredje rundan blev en jämn historia.

I paus ledde hemmalaget med 14–13 och i början av andra halvlek drygade man ut ledningen. Men BK skärpte sig mot slutet och därför har serberna bara ett par bollars försprång till returen efter att till slut ha vunnit med 31–29 hemma i Šabac.

I BK visade Nico Rönnberg och Sebastian Säkkinen vägen framåt med tio respektive åtta mål. I kassen räddade Mikael Heinonen sju skott.

Returen spelas i Karis nästa veckas söndag.