Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK-målkungen hoppade in och gjorde vad han ville – Bojan Radulovic svarade för hattrick på fem minuter inför storpublik i Åbo

Uppdaterad 20.08.2023 18:47.
Programmet är inte längre tillgängligt

Inbytt i den 57:e minuten. Drygt tio minuter senare hade HJK:s Bojan Radulovic sänkt Inter med ett hattrick. SJK håller på att halka efter i toppstriden efter KuPS-dominans i Kuopio.

Bojan Radulovic är HJK:s stjärnnamn i anfallet och den som toppat skytteligan denna säsong.

Men serben har ändå inte i alla stunder sett ut som den notoriska målspottare som ett lag som ett regerande mästarlag förväntas ha på topp. I dagens bortamatch i Åbo kom ett arbetsprov för kritikerna.

Inter ledde med 1–0 då Radulovic byttes in i den 57:e minuten. Elva minuter senare hade han vänt på steken med ett hattrick.

Första baljan prickade han in på ett inspel från Kevin Kouassivi-Benissan, det andra kom på straff, medan trean var den finaste av fullträffarna – Radulovic arbetade sig in i straffområdet med bollen och fastställde slutresultatet 3–1 efter en soloräd.

Veterandebutant i kassen

I HJK-målet gjordes en ligadebut – av en 38-åring.

Niki Mäenpää hade en del att stå i under första halvlek, där Inter också tog ledningen genom Darren Smith. I andra vände matchbilden inför drygt 5 000 åskådare på Kuppisstadion.

– I första var vi inte tillräckligt bra, trots att vi fick kontrollera spelet, säger Mäenpää till Ruutu.

– Klart det alltid finns en liten nervositet med i ens spel, oavsett match. Jag tycker att det behövs för att hålla sig på tårna.

I toppkampen är HJK en poäng från förstaplatsen, som innehas av KuPS.

Detta efter att Kuopiolaget lyckats slå SJK med 3–0 på söndagen – ett resultat som betyder att tabelltrean från Seinäjoki nu är sex pinnar från täten och uppe i en fyra matcher lång förlustsvit.

Fotbollsligan

KuPS–SJK 3–0 (1–0)
Inter–HJK 1–3 (1–0)

Diskussion om artikeln