Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland åkte på klar förlust i volleyboll-EM: ”Inget att skämmas över i två set”

Finlands tredje gruppspelsmatch i dam-EM i volleyboll slutade med en 0–3-förlust mot Frankrike.

Finland hängde med i de två första seten i Tallinn, men båda två gick till favoriten Frankrike med 25–22. I det tredje setet rann siffrorna iväg och Frankrike säkrade segern med 25–14.

– Finland har inget att skämmas över i de två första seten. Då höll Finland i princip samma nivå som Frankrike. Det ska Finland ta med till nästa match, säger Yles expert Pauliina Vilponen.

Finland öppnade segerkontot mot värdlandet Estland i går. I morgon spelar Finland i kvällsmatchen mot Spanien som ligger sist i gruppen efter tre raka förluster.

Efter tre matcher har Finland fortfarande häng på avancemang från gruppen. De fyra första i sexlagsgruppen går vidare till åttondelsfinal.

Sport

Norge fullständigt överlägsna i skidskyttestafetten – ankaret bugade sig efter sista skyttet och söndagsåkte i mål

I herrarnas världscupstafett i skidskytte tog storfavoriten Norge hand om segern. Kvartetten bestående av Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø och Vetle Sjåstad Christiansen gjorde inga misstag.

Efter att ha skjutit fullt i det sista skyttet bugade sig Sjåstad för publiken och åkte iväg i lugn fart ut på det sista varvet. Christiansen tappade nästan hälften av sitt försprång men åkte i mål med en segermarginal på 28,7 sekunder.

Tvåa i tävlingen blev Frankrike och Tysklad tog hand om tredje platsen.

Finlands stafettlag bestående av Jaakko Ranta, Otto Invenius, Jonni Mukkala och Joni Mustonen slutade på elfte plats i tävlingen.

Sista morgonpasset avslutat i kortbane-EM i simning – blickarna riktas mot Ronny Brännkärr och Veera Kiviranta som simmar finaler i kväll

Inga av de finländska simmarna som tävlade under morgonpasset lyckades ta sig vidare.

Ada Hakkarainen och Louna Kasvio tävlade på 400 meter frisim. Kasvio slutade 15:e medan Hakkarainen tog sig i mål på en 21:a plats.

Det finska laget på 4x50 meter medley slutade på 11:e plats i försöken och tog sig inte till final. Laget bestod av Ronny Brännkärr, David Lindholm, Laura Lahtinen och Fanny Teijonsalo.

I kvällens finalpass är två finländare inblandade. Veera Kiviranta simmar final på 50 meter bröstsim och Ronny Brännkärr simmar final på 100 meter medley.

Yle sänder kvällspasset med start klockan 17.55.