Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

President Niinistös födelsedag närmar sig – och 75-årsdagen till ära vill han utmana dig att motionera

Uppdaterad 24.08.2023 08:52.
President Sauli Niinistö ler bland sina gäster vid ett bord.
Bildtext Hurra, hurra, hurra! På torsdag fyller president Sauli Niinistö 75 år.
Bild: Benjamin Suomela / Yle

President Sauli Niinistö fyller 75 år på torsdag. I samband med födelsedagsfirandet utmanar Niinistö dig att motionera – och diskutera med andra.

”Redan en kort promenad får dig att må bra och öppnar ditt sinne. Därför vill jag utmana finländarna att röra på sig och uppmuntra dem till växelverkan”, säger Niinistö i ett pressmeddelande.

Utmaningen tar form av ett promenadjippo som fortsätter under hela hösten, där du ska promenera eller motionera på något annat sätt. På sociala medier kan du delta med #liikkumishaaste.

Helsingfors stad ordnar i samarbete med Presidentens kansli ett promenadjippo kring Tölöviken söndagen den 27 augusti. Starten sker klockan 15 framför Lilla Finlandia.

President Niinistö säger att han också kommer att promenera runt Tölöviken under utmaningen.

”Själv kommer jag att promenera runt Tölöviken och prata om behovet av att vi förstår varandra. Jag tänker alltså promenera och diskutera”, säger presidenten.

Åbo stad har accepterat presidentens utmaning och bjuder på gratis inträde till flera simhallar och gym på söndagen. Du hittar mera information här (på finska).

Uppdaterad 21.8.2023 klockan 17.31 med mera information.