Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg Pride väljer att inte bjuda in politiska partier – politikerna kan gå i pridetåget

En massa, små vita flaggor där det står Raseborg Raasepori Pride står i ett ämbar.
Bildtext Prideparaden går genom Karis i år.
Bild: Kiti Karvonen

Raseborg Pride har valt att inte bjuda in politiska partier till lördagens evenemang vid Fokus i Karis. I ett skede var det tal om att utesluta regeringspartierna.

Styrelsen för Raseborgs Regnbåge har beslutat att inte bjuda in politiska partier till lördagens Pride-evenemang vid Kulturhuset Fokus.

Arrangörerna meddelar om saken på Facebook.

Ursprungligen hade föreningen Raseborgs Regnbåge tänkt låta bli att bjuda in partierna i den sittande regeringen.

– Raseborg Pride är ett för alla öppet evenemang och så partipolitiskt neutralt som möjligt. Vi vill att alla ska känna sig trygga i det här sammanhanget, säger Linus Mäkelä, marknadsföringsansvarig för Raseborg Pride 2023.

– Raseborgs stadsdirektör Petra Theman är evenemangets beskyddare. Hon samarbetar med alla partier i fullmäktige. Genom att inte bjuda in några partier alls, behöver hon inte heller ta ställning till vem som eventuellt är eller inte är på plats på lördag.

Alla får vara med i paraden

Föreningen poängterar ändå att precis alla är välkomna att delta i Prideparaden som startar från Löparegatan i Karis klockan 14 på lördag.

Enligt programmet som tidigare publicerats är det meningen att riksdagsledamot Johan Kvarnström (SDP) ska tala vid Fokus på lördag.

I fredagens morgonsändning i Yle Vega i Västnyland blir det en diskussion om hur politiska partier deltar i Raseborg Pride.