Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Torsdagens stora VM-snackis: Se då sprinterstjärnornas golfbil krockade utanför stadion – jamaican fick glassplitter i ögat, gavs fribiljett till finalen

Programmet är inte längre tillgängligt
Sprinterstjärnorna i krock inför semifinalen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

VM-torsdagen var dramatisk också utanför stadion. Jamaicanen Andrew Hudson får löpa 200-metersfinal trots att hans tid i semin inte räckte till – efter att han fått glassplitter i ögonen av en golfbilskrock.

Torsdagen bjöd bland annat på 200-semifinaler för herrar. Dessa blev försenade efter en olycka utanför VM-arenan i Budapest.

Dessutom ändrades heatordningen om, efter att en golfbil som transporterat den första semins löpare krockat med en annan golfbil.

Se kollisionen genom att klicka på artikelns huvudbild!

En funktionär från den andra bilen trillade av i samband med krocken.

Fick fribiljett till finalen

På idrottarnas minibuss satt bland annat amerikanska storstjärnan Noah Lyles. Hans jamaicanska konkurrent Andrew Hudson var den som drabbades mest av krocken.

Jamaicanen höll för ögat genast efter smällen.

– Jag insåg direkt att något träffade mitt öga då vi krockade. Jag kollade ner och såg glas på bänken och på min ryggsäck. Jag fick en smäll i mitt knä men det var inte problemet – det var glasbitarna i mitt öga som var problemet, säger Hudson till Yle.

Framme vid arenan putsade en läkare Hudsons öga. Därefter hade han tre minuter på sig att bestämma om han skulle löpa i semifinalen – vilket han valde att göra.

Lyles tog till slut bekvämt hem heatet med tiden 19,76. Hudson var i sin tur femma med 20,38 – samtidigt som han ännu hade läkarbehov.

– Jag ska tillbaka och se till att vi får bort allt glassplitter.

Hans tid räckte egentligen inte till final, men senare stod det klart att Hudson trots allt kommer att få löpa på den nionde banan i morgondagens final.

Diskussion om artikeln