Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emilia Soini vann EM-brons i squash – trots utebliven bronsmatch

Finlands främsta squashspelare, Emilia Soini, nådde sin karriärs bästa prestation hittills då hon vann brons i EM-tävlingarna i Polen.

Bronsmedaljörerna korades dock på ett lite ovanligt sätt. Istället för att traditionsenligt spela en bronsmatch, beslöt arrangörerna att dela ut bronsmedaljer till båda semifinalförlorarna. Beslutet motstred vad som tidigare meddelats.

Både Soini och Frankrikes Marie Stephan fick därmed en bronsmedalj runt halsen.

EM-guldet gick till Nele Gilis från Belgien som vann finalen med 3–0. Silvret gick till Auguste Dussourd från Frankrike.

Soinis medalj är den första finländska squash-medaljen sedan Olli Tuominens EM-guld 2012.

Sport

Tidigare landslagsikonen blir ny förbundskapten för Finlands volleybollherrar

Olli Kunnari har valts till ny förbundskapten för Finlands volleybollandslag. Kunnari tar över efter britten Joel Banks som lämnade posten i höstas.

– Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten. Jag tar ödmjukt emot det här uppdraget, säger Kunnari på en presskonferens.

Olli Kunnari gjorde 251 landskamper för Finland som spelare. Han avslutade sin aktiva karriär 2020 och har senast tränat Akaa-Volley i den inhemska ligan.

Nu har han skrivit på ett kontrakt av modellen 2+2 år med förbundet.

– Jag känner mig redo för det här uppdraget, säger Kunnari.

Mikko Esko har tidigare figurerat i spekulationerna kring den nye förbundskaptenen. Valet föll inte på honom men han kommer ändå att få en post i landslaget. Esko har valts till general manager.

Esko har inte avslutat sin aktiva karriär och kommer att fortsätta spela vid sidan av jobbet som general manager.

Auston Matthews nätar i rekordtakt i NHL – amerikanen redan uppe i 51 mål den här säsongen

Torontos superstjärna Auston Matthews går inte att stoppa. Maple Leafs amerikanska center gjorde sitt 50:e och 51:a mål för säsongen då Toronto vann med 6–3 över Arizona.

Matthews skrev i och med fullträffarna NHL-historia. Ingen annan amerikan har gjort 50 mål i lika snabb takt under en säsong. Det tog honom 54 matcher att näta 50 gånger.

Senaste spelare som har gjort 50 mål i lika rask takt var Mario Lemiuex säsongen 1995/96.

NHL-resultat:

Montreal – Buffalo 2–3
Armia MTL 0+0, +/- 0, 13.37
Ylönen MTL 0+0, -1, 8.16
Jokiharju BUF 0+1, +1, 22.47
Luukkonen BUF 29/31, 59.54

Chicago – Philadelphia 1–3

Anaheim – Columbus 4–7
Vaakanainen ANA 0+1, -1, 18.49

Arizona – Toronto 3–6
Maccelli ARI 1+0, +1, 13.43
Välimäki ARI 0+0, +1, 20.16

Edmonton – Boston 5–6 efter förlängning

Kalldusch för Arsenal i Champions League – oavgjort mellan Napoli och Barcelona

Formstarka Arsenal var storfavorit mot Porto i Champions League i fotboll. Men den engelska storklubben hade svårt att få hål på hemmalaget i åttondelsfinalen.

Då allt tydde på att matchen skulle sluta mållös slog Porto till. I den fjärde och sista tilläggsminuten fick Galeno in en drömträff och såg till att Porto vann med 1–0. Portugiserna har därmed ett bra utgångsläge inför returen.

Åttondelen mellan de formsvaga storklubbarna Napoli och Barcelona slutade 1–1. Robert Lewandowski förde Barcelona upp i ledning i den 60:e minuten, men Napolis måltjuv Victor Osimhen kvitterade kvarten senare.

Returmötena spelas den 12 mars.