Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mamman fick nog av stormen kring spanska förbundsbasen – låste in sig i kyrka och gick i hungerstrejk: ”Pågår en häxjakt”

Luis Rubiales ler.
Bildtext Luis Rubiales är avstängd i 90 dagar av Fifa.
Bild: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Trots de högljudda protesterna sitter kontroversiella spanska förbundsordföranden Luis Rubiales kvar på sin post, än så länge. Hans mamma blev trött på stormen – och gick i hungerstrejk.

VM-turneringen hade precis hunnit avslutas med en spansk finalseger då turneringens största skandal fick sin början.

Spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales sågs kyssa Jennifer Hermoso på munnen i samband med medaljutdelningen, och höll senare ett kritiserat tal i omklädningsrummet. Nu är han avstängd av Fifa, och bland annat den spanska premiärministern har varit kritisk.

Nu har pampens mamma Angeles Bejar fått nog av rubrikerna.

Medier rapporterar att hon låst in sig i en kyrka i Motril i södra Spanien. Där har hon inlett en hungersstrejk på obestämd tid.

Vill att Hermoso ska ”säga sanningen”

Från släktens sida tycker man att Rubiales är förföljd. Det var hans kusin Vanessa Ruiz Bejar som svarade på reportrarnas frågor utanför kyrkan på måndagen.

– Det pågår en häxjakt som inte är rättvis. Hans mamma är djupt troende, hon har hittat en fristad hos Gud och inlett en hungerstrejk. Hon tänker inte lämna kyrkan, meddelade kusinen.

Närmare sagt ska hungerstrejken pågå tills Jennifer Hermoso ”berättar sanningen”. Mamman ska ha varit med på en gudstjänst tillsammans med sin syster, och då prästen lämnat kyrkan ska hon ha låst in sig.

Sedan förra veckan är Rubiales avstängd av Fifa i 90 dagar från all fotboll. Klockan 17 finsk tid på måndagen håller nationella fotbollstoppar i Spanien ett krismöte om händelserna.

Källor: Marca, AFP

Diskussion om artikeln