Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Studentbladet har valt ny chefredaktör – Kalle Grönroos axlar ansvaret

Kalle Grönroos
Bildtext Pargasbördiga Kalle Grönroos studerar journalistik på Svenska social- och kommunalhögskolan i Helsingfors.
Bild: Sirke Roisko

Studentbladets nya chefredaktör har erfarenhet av jobb inom radio, tidning och webb.

Studentbladet får en ledare som är bekant för Svenska Yles publik. Kalle Grönroos har jobbat både med radio- och webbnyheter. Läsåret 2023–24 ska han vara chefredaktör för Studentbladet, en tidning han har frilansat för sedan 2020.

Den 23-åriga Grönroos, ursprungligen från Pargas, studerar journalistik på Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet och han har varit aktiv inom Åbo Nation och Helsingfors universitets studentkår.

”Det finlandssvenska studielivet är så mångsidigt att det knappast blir svårt att hitta saker att skriva om. Samtidigt är jag mån om att också bevaka det som ligger utanför våra egna bubblor”, säger Grönroos i ett pressmeddelande.

Det är Svenska Studerandes Intresseförening, SSI, som väljer chefredaktören. SSI:s ordförande Selja Taipale säger sig vara taggade på att se Grönroos visioner bli verklighet.

”Det kommer att bli ett år med mångsidigt innehåll som brett representerar det finlandssvenska studielivet”, skriver Taipale i SSI:s pressmeddelande.

Källa: SSI