Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Polisen om knivhuggningen i Åbo: Gärningsmannen hade inget motiv

Uppdaterad 30.08.2023 14:12.
En person i regnjacka leder sin röda cykel över ett övergångsställe förbi en röd bil. En polisbil har parkerat på trottoaren vid övergångsstället.
Bildtext En del av Brahegatan var avstängd av polisen på tisdagskvällen.
Bild: Arash Matin / Yle

En person knivhöggs i Åbo centrum på tisdagskvällen. Enligt polisen kände inte offret och gärningsmannen varandra sedan tidigare.

Hittills pekar ingenting i förundersökningen på att gärningsmannen skulle ha planerat knivhuggningen på förhand, meddelar Polisen i Sydvästra Finland.

Den misstänkte gärningsmannen är en runt 30-årig man. På tisdagskvällen kring 18-tiden knivhögg han en person på Lilltorget i Åbo centrum. Enligt polisen inträffade knivhuggningen plötsligt och gärningsmannen och offret kände inte varandra sedan tidigare. Mannen misstänks för dråpförsök.

Gärningsmannen misstänks också ha gjort sig skyldig till misshandel av en annan person i närheten.

Den knivhuggna personen fördes till sjukhuset men har inte livshotande skador. Den andra misshandlade personen skadades inte heller allvarligt.

”Valde offret slumpmässigt”

Räddningsverket fick många larm om händelsen. Polisen lyckades gripa gärningsmannen vid korsningen av Eriksgatan och Brahegatan ett par minuter efter att det första larmet nådde polisen.

Enligt kriminalkommissarie Mika Paaer som leder undersökningen har inget motiv för brottet kommit fram i förundersökningen.

– Gärningsmannen har valt sitt offer slumpmässigt, skriver Paaer i ett pressmeddelande.

Artikeln uppdaterades klockan 14.11. Gärningsmannen är misstänkt för dråpförsök, inte dråp som det stod tidigare.