Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukki satte punkt för sin långa måltorka: ”Det här ger självförtroende, jag har inte gjort så många mål som jag hade hoppats på”

Uppdaterad 31.08.2023 09:17.
Teemu Pukki spelar fotboll.
Bildtext Teemu Pukkis MLS-saldo: två mål på sex matcher.
Bild: Matt Blewett-USA TODAY Sports/All Over Press

Fotbollsspelaren Teemu Pukki gjorde på onsdagen sitt första mål på en och en halv månad. Finländarens Minnesota besegrade Colorado med 3–0 och laget tog sig upp på en direkt slutspelsplats.

Anfallaren Teemu Pukki lyckades på onsdagen bryta en åtta matcher lång måltorka. Finländaren stod för matchens sista mål då Minnesota besegrade Colorado Rapids med 3–0 i den nordamerikanska MLS-ligan.

Pukki gjorde mål den 13 juli i sin andra match i Minnesotas tröja, men efter det har krutet varit blött.

– Jag har inte gjort så många mål som jag hade hoppats på. Det här ger självförtroende inför de kommande matcherna, säger Pukki till Andy Greder.

Målet kom i den 43:e minuten och i den 63:e minuten blev Pukki utbytt.

I MLS får de sju bästa lagen en direkt slutspelsplats, medan åttan och nian får kvala om den sista biljetten. Minnesota är nu sjua och omgångens resultat gick lagets väg då rivalerna – Real Salt Lake, San Jose, Dallas och Austin – förlorade sina matcher.

Grundserien består av 34 omgångar och tunga poäng står på spel i matchen San Jose–Minnesota som spelas natten till söndag.

Kampen om slutspelsplatserna
LagMatcherPoäng
6. Real Salt Lake2637
7. Minnesota2535
8. San Jose2635
9. Dallas2533
10. Austin2632

På torsdagskvällen spelar Finland en EM-kvalmatch borta mot Kazakstan. Förbundskaptenen Markku Kanerva fick inte gehör då han hörde sig för om MLS-spelarna kunde släppas i väg i förtid.

– Det gav, som väntat, inga resultat. Det här är långt ifrån perfekt, men spelarna har olika erfarenheter av resorna, sa Kanerva.

Venezia har inlett starkt

I kvaltruppen igår även målvakten Jesse Joronen och anfallaren Joel Pohjanpalo som spelar för den italienska Serie B-klubben Venezia.

Venezia har fått en vass start på säsongen: saldot skrivs 2–1–0 efter den tunga bortasegern mot Sampdoria på onsdagskvällen. Sampdoria ledde med 1–0 med en kvart kvar att spela, men Venezia vände och vann med 2–1.

Joronen vaktade Venezias mål och Pohjanpalo blev utbytt i den 86:e minuten.

Venezia ligger tvåa i serietabellen efter Parma som har ett prickfritt saldo: nio poäng på tre matcher.

Diskussion om artikeln