Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Från frysboxen i Skottland till ny utmaning i England – Glen Kamara klar för Leeds: ”Den perfekta klubben att kickstarta karriären i”

Uppdaterad 01.09.2023 07:27.
Glen Kamara.
Bild: Kirk O'Rourke/Rangers FC/Shutterstock/All Over Press

Det har varit på lut en tid och nu är allt klart. Glen Kamara lämnar Glasgow Rangers och flyttar till Leeds United. Kontraktet gäller till sommaren 2027.

Då Markku Kanerva i onsdags presenterade Finlands trupp till EM-kvalet fanns som vanligt Glen Kamara med. Mittfältaren har en given plats i det finländska laget trots att han på senaste tid hamnat i frysboxen i Rangers.

Kamara hade bara spelat 100 minuter klubbfotboll sedan i mars och varit ryktenas man under sommaren.

– Jag hoppas att han gör klart med en ny klubb så fort så möjligt, sa Kanerva till Yle Sporten.

Och förbundskaptenen fick som han ville. Kamara anländer till landslagssamlingen med en ny klubbadress.

”Kan inte vänta på att att få komma igång”

Sent på torsdagskvällen blev allt klart. Som väntat tar Kamara sitt pick och pack och flyttar till England. Han har skrivit på för fyra säsonger med Leeds i The Championship.

– Det känns väldigt bra och ska jag vara ärlig så kan jag inte vänta på att få komma igång. Jag behövde en förändring och Leeds är den perfekta klubben att kickstarta karriären i, säger Kamara på klubbens webbplats.

Leeds gjorde några säsonger i Premier League men slutade näst sist i våras och föll till The Championship. Den här säsongen har klubben tagit fem poäng på fyra matcher.

– I Rangers gällde det att vinna varje match, och jag vet att det är samma här. Vi måste leverera för att ta oss tillbaka till Premier League, säger Kamara.

Diskussion om artikeln