Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nytt personbästa resultat gav tionde plats i ungdoms-VM för styrkelyftaren Liam Biström från Hangö

En styrkelyftare förbereder sig för att lyfta stången.
Bildtext Hangölyftaren Liam Biström gjorde personbästa resultat i ungdoms-VM i styrkelyft på fredagen.
Bild: Daniel Biström

Hangö Power Teams Liam Biström, 17 år, kom tia då ungdoms-VM i styrkelyft avgjordes i Rumänien. Han gjorde personbästa resultat i knäböj i tävlingen på fredagen (1.9).

Biström lyfte 205 kilo i knäböj och förbättrade sitt personbästa resultat med hela 25 kilo. Hans totala resultat blev 600 kilo och det räckte till en tionde plats i ungdoms-VM i Cluj Napoca i Rumänien.

I bänkpress klarade Biström 135 kilo och i marklyft 260 kilo.

Segern i åldersklassen under 18 år i viktklassen under 93 kilo gick till Iordi van Hejningen från Nederländerna med totala resultatet 773 kilo. Tysklands Martin Brester var tvåa, 746 kilo och tjecken Adam Zatloukal, 662,5 kilo, var trea.

Biström representerar den drygt ett år gamla föreningen Hangö Power Team (HPT) och är föreningens första landslagslyftare.

– Det här var riktigt bra med tanke på landslagsdebut. Han hade själv förstås förväntat sig ett bättre resultat, men med tanke på alla omständigheter så är resultatet super bra, säger Johan Henriksson som är ordförande för HPT

Biström hade influensa strax före tävlingarna och var tvungen att banta rätt mycket.

– Han är inte heller särskilt van att resa, säger Henriksson.

Hangölyftaren var också yngre än de flesta andra lyftare som deltog i tävlingen. Sammanlagt 18 lyftare deltog i Biströms viktklass.

– Mot den bakgrunden gjorde han också riktigt bra ifrån sig.

Diskussion om artikeln