Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland åkte på ny förlust i volleyboll-EM – laget är piskat att besegra Ukraina på måndagskvällen

I volleyboll-EM gick Finlands herrar på en nit mot Spanien.

Finland, som gick in i matchen som förhandsfavorit, förlorade med 1–3 (21–25, 25–19, 21–25, 23–25). Förlusten var lagets tredje på raken.

– Vi är besvikna. Det fanns mer att hämta. Jag är besviken på resultatet men inte på laget, säger tränaren Joel Banks.

Efter fyra gruppspelsmatcher är saldot en seger och tre förluster.

Gruppspelet avslutas med en match mot jumbon Ukraina på måndagskvällen – en match som Finland är piskat att vinna med 3–0 eller 3–1.

Källa: STT

Sport

Åland United värvade nyzeeländsk VM-forward

Nyzeeländskan Gabi Rennie kommer att spela för Åland United i den Nationella ligan i fotboll 2024. Den 22-åriga anfallspelaren ansluter sig till Uniteds trupp nästa vecka.

– Vi tror detta är en perfekt början på hennes Europa-äventyr, säger Åland Uniteds cheftränare Riku Remes i ett pressmeddelande.

Gabi Rennie gjorde två inhopp under Nya Zeelands hemma-VM 2023. Hon har gjort två mål på sina 24 landskamper.

De senaste åren spelade hon i den amerikanska universitetsserien – senaste säsong för Arizona State.

Hjärtbesvär stoppar schweiziska sprintstjärnan – avbryter världscupsäsongen

Den schweiziska skidåkaren Nadine Fähndrich är tvungen att att stå över de kommande tävlingarna i världscupen i längdåkning.

Fähndrich hade problem med andningen under de senaste världscuphelgerna i Nordamerika. Läkargranskningar hemma i Schweiz visade att hon lider av hjärtrytmrubbningar.

– Även om hjärtarytmin är godartad så begränsar den hennes idrottsliga kapacitet, skriver det schweiziska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Fähndrich kommer att opereras och hon är därmed tvungen att ta en paus från tävlingar. Hon hoppas kunna göra comeback i slutet av världscupsäsongen.

Nadine Fähndrich har vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. Vinterns enda pallplacering knep hon i hemmatävlingarna i Goms där hon var trea på 20 kilometer fristil med masstart.

Dani Alves har fått sin dom – den förre fotbollsstjärnan skakar galler i över fyra år

Den tidigare fotbollstjärnan Dani Alves har dömts till 4,5 års fängelse för sexuella övergrepp av en domstol i Barcelona.

Händelsen ska ha ägt rum på en nattklubb i Barcelona på nyårsafton 2022. Den 40-årige Alves medgav att han var på nattklubben men nekade till anklagelserna.

Enligt Reuters ansåg domstolen att det gick att bevisa att en våldtäkt hade ägt rum. Domen går att överklaga.

Dani Alves har varit fängslad sedan januari 2023 eftersom flyktrisken bedömdes som stor. Brasilien överlämnar inte egna medborgare som dömts i andra länder.

Dani Alves storhetstid som spelare var i Barcelona 2008 till 2016. Han är en av fotbollshistoriens mest meriterade spelare med 43 titlar. Han spelade 126 A-landskamper med Brasilien.

Källa: Reuters

Tidigare landslagsikonen blir ny förbundskapten för Finlands volleybollherrar

Olli Kunnari har valts till ny förbundskapten för Finlands volleybollandslag. Kunnari tar över efter britten Joel Banks som lämnade posten i höstas.

– Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten. Jag tar ödmjukt emot det här uppdraget, säger Kunnari på en presskonferens.

Olli Kunnari gjorde 251 landskamper för Finland som spelare. Han avslutade sin aktiva karriär 2020 och har senast tränat Akaa-Volley i den inhemska ligan.

Nu har han skrivit på ett kontrakt av modellen 2+2 år med förbundet.

– Jag känner mig redo för det här uppdraget, säger Kunnari.

Mikko Esko har tidigare figurerat i spekulationerna kring den nye förbundskaptenen. Valet föll inte på honom men han kommer ändå att få en post i landslaget. Esko har valts till general manager.

Esko har inte avslutat sin aktiva karriär och kommer att fortsätta spela vid sidan av jobbet som general manager.