Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Läkemedelsstöld på Nya barnsjukhuset – en skötare har fått sparken

En skötares anställningsförhållande har hävts på grund av misstankar om läkemeldelsstöld på Nya barnsjukhuset i Helsingfors. Stölden har brottsanmälts till polisen och till Valvira.

Stölden uppdagades i samband med HUS egen övervakning. Det var i våras som misstankarna väcktes och de kunde bekräftas i slutet av augusti genom effektiverad uppföljning. Läkemedlen var avsedda för smärlindring för patienter.

Skötaren fick gå från sin tjänst med omedelbar verkan.

Relaterat

Exteriör av Vasa tingsrätt

Tre års fängelse för mannen som orsakade biljakt i Vasa centrum

Rånade en man och tvingade honom köra till Vasa.

Nu gäller det att se upp längs vägarna – fyra älgkrockar i Österbotten i helgen

Mellan fredag natt och söndag natt inträffade fyra älgkrockar i de österbottniska landskapen, meddelar Polisinrättningen i Österbotten. Olyckorna inträffade i Korsholm, Vörå, Kristinestad och Kurikka.

Inga personer skadades, men bilarna fick plåt- och glasskador.

Tidigt på söndagsmorgonen upptäckte en plogbilsförare att två unga män var i färd med att stjäla bränsle ur en lastbil på Fågelberget i Korsholm. De misstänkta gärningsmännen försvann från platsen i en mörk personbil av farmarmodell. Hur mycket bränsle tjuvarna kom över är oklart.

Polisen meddelar också att en robotgräsklippare av märket Husqvarna stals på Skogsbergsgatan i Vasa någon gång mellan den 17 och den 25 november.

Under helgen påträffade polisen tolv rattfyllerister i trafiken. I hälften av fallen misstänks personerna för grovt rattfylleri.

Polisen hölls också sysselsatt av nio fall av misshandel, varav sex i privata bostäder.

Lappträskföretagare utlovar belöning för tips om tjuvar

En eller flera tjuvar gjorde inbrott i en hall i Lappträsk natten mellan måndag och tisdag. Lokalen som ligger i nedre våningen av gamla Teboil används som tvätthall av några taxiföretagare. Bakom en mellanvägg finns en verkstad.

Tjuvarna stal bland annat verktyg och tvättmedel. Den dyrbaraste saken, en ambulansbår, förstörde de genom att använda den som skottkärra.

I ett inlägg på Facebook utlovar de bestulna företagarna en hittelön på 500 euro till den som kommer med tips som leder till att tjuvarna blir fast.

Tidningen Östnyland var först med nyheten.

Patient stal ambulans

Polisen i Uleåborg utreder en ovanlig stöld av ambulans.

Under en sjuktransport på lördagen blev patienten, en man i fyrtioårsåldern, aggressiv.

Sjukvårdarna stannade ambulansen och klev ur. Då satte sig patienten vid ratten och körde i väg i rasande fart, som mest 190 kilometer i timmen.

Till sist körde han av vägen. Ingen skadades vid avkörningen.

Fallet utreds bland annat som grov bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Källa: Polisen

Polisbil

Minderåriga har utfört grova rån i Åbo centrum – polisen ska förhöra misstänkta

En ungdom har begärts häktad och en annan fått reseförbud.