Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Många ungdomar körde med trimmade mopeder och fyrhjulingar i Pargas – polisen uppmanar föräldrar att snacka om trafikvett med sina barn

Polisbil
Bildtext Polisen hade fått tips av allmänheten om att en del mopedister kör vårdslöst i centrum av Pargas. Arkivbild.
Bild: Arash Matin / Yle

Polisen hade mycket att påpeka då de granskade unga mopedister i Pargas centrum förra veckan. Polisen uppmanar alla föräldrar att se till att ungdomarna inte kör med trimmade mopeder eller fyrhjulingar.

Enligt de förhandsuppgifter som polisen hade kör många mopedister i Pargas centrum med mopeder som inte är kördugliga, och att mopedisterna också bryter mot trafikreglerna.

Resultatet blev som polisen befarade och många ungdomar ertappades med att köra med trimmade mopeder eller fyrhjulingar. Exempelvis uppnådde en trimmad moped som polisen granskade maxhastigheten på 84 kilometer i timmen, medan en fyrhjuling kunde köra upp till 70 kilometer i timmen.

En del ungdomar körde också vårdslöst med ett hjul i luften. Polisen ertappade också flera mopedister och motorcyklister som redan hade ett körförbud.

Polisen påminner om att det oftast är föräldrarna som äger mopederna och fyrhjulingarna. Därför är det på deras ansvar att se till att ingen mekar med mopederna så att man kan köra fortare med dem än vad som är tillåtet.