Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hänvisade till skada och nobbade landslagssamlingen – nu stänger Bosnien av Ahmedhodzic: ”Ingen spelare är befriad från ansvaret”

Anel Ahmedhodzic kämpar om bollen med Cristiano Ronaldo.
Bildtext Anel Ahmedhodzic har varit given i Bosnien-Hercegovina i EM-kvalet.
Bild: IMAGO/HMB-Media/ All Over Press

Anel Ahmedhodzic skulle spela EM-kval för sitt Bosnien-Hercegovina den här veckan. Men efter en skada i klubblaget valde han att inte dyka upp på landslagssamlingen – något som förbundet inte gillar.

Bosnien-Hercegovina har tre raka förluster i EM-kvalet och laget har hamnat i ett svårt läge i grupp J. Under detta fönster möter laget Liechtenstein och Island och behöver full pott för att drömmen om EM ska leva vidare i höst.

Mittbacken Anel Ahmedhodzic var som vanligt uttagen i truppen men då laget samlades dök han inte upp. Ahmedhodzic hänvisade till en skada som han ska ha fått förra helgen då hans Sheffield United mötte Everton.

Sheffield United hade skickat in en medicinsk rapport som visade att skadan inte var allvarlig. Det bosniska förbundet har försökt få kontakt med Ahmedhodzic men utan resultat, och valde därför under onsdagen att stänga av mittbacken.

”Ingen spelare är befriad från ansvaret att komma till landslagssamlingen förutom vid särskilda omständigheter eller vid skador”, skriver förbundet på sin webbplats.

Ahmedhodzic är avstängd från landslaget på obestämd tid.

”Eftersom det inte är en skada som hindrar honom från att ansluta till samlingen har Anel Ahmedhodzic stängts av tills vidare och en disciplinär utredning har påbörjats”, skriver förbundet.

24-åringe Anel Ahmedhodzic har gjort 21 A-landskamper för Bosnien-Hercegovina sedan debuten 2020. I Nations League i fjol startade han som mittback i båda matcherna mot Finland.

Diskussion om artikeln