Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pinsamma missen i Spanien – guldkaptenen förväxlades med influencer då förtjänsttecken skulle delas ut

Ivana Andres lyfter VM-pokalen.
Bild: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Ivana Icardi fanns med på listan över de som skulle få förtjänsttecken av den spanska regeringen efter VM-guldet. Problemet var bara att hon inte är fotbollsspelare och hade tagit Ivana Andrés plats.

Det har varit kaos i det spanska landslaget och förbundet sedan VM avslutades för några veckor sedan. Förbundschefen Luis Rubiales är under utredning, spelarna har strejkat och nyligen fick förbundskaptenen sparken.

Efter dagliga rubriker kunde man kanske tro att det skulle börja lugna ner sig, men då klev den spanska regeringen in i handlingarna.

Regeringen gjorde en pinsam miss då man publicerade en lista över vilka som skulle tilldelas förtjänsttecken. Lagkaptenen Ivana Andrés förväxlades med influencern Ivana Icardi, rapporterar Reuters.

”Det här hände verkligen. Hur är det möjligt att de gjort det här felet?”, skrev Ivana Icardi på sociala medier enligt Reuters.

Ivana Icardi har deltagit i flera reality-serier och är syster till den argentinske fotbollsspelaren Mauro Icardi.

Under onsdagen rättades namnen och Ivana Andrés fick en ursäkt. Namnen ska ha förväxlats på grund av ett mänskligt misstag.

Ivana Andrés, som spelade fyra matcher i VM, uppmärksammade missen på sociala medier med en bild där två personer i Spindelmannendräkt står och pekar på varandra.

Reuters pekar också ut fler fel på regeringens lista. Bland annat var Aitana Bonmatis namn felstavat. Bonmati utsågs till VM:s bästa spelare.