Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubblegenden kliver in i staben då IFK Mariehamn ska försöka rädda kontraktet – Daniel Sjölund blir assisterande tränare

Daniel Sjölund springer.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

IFK Mariehamn ligger illa till i fotbollsligan och nu tar man in ett stort namn på bänken. Daniel Sjölund kommer att fungera som assisterande tränare under hösten.

En ångestfylld höst väntar på Åland. IFK Mariehamn ligger sist i tabellen och har fem matcher på sig att försöka rädda ligakontraktet.

Inför matcherna i den nedre slutserien tar klubben in extra hjälp på tränarbänken. Daniel Sjölund kommer att bli Jimmy Warghs högra hand.

– Vi är mycket glada över att vi fått till den här lösningen tillsammans med FC Åland och ser mycket fram emot att få in Daja som en extra tränarresurs under den viktiga avslutningen av säsongen, säger klubbchefen Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Sjölund avslutade sin spelarkarriär 2019 och har de senaste åren tränat IFK Mariehamns farmarlag FC Åland. Det är via ett låneavtal som den här lösningen blir möjlig.

– Daja är en mycket kompetent tränare. Med sin breda erfarenhet kommer Daja att tillföra en ny dimension till IFK Mariehamn, säger FC Ålands ordförande Kennet Berndtsson.

IFK Mariehamn inleder den nedre slutserien med match mot AC Oulu den 16 september. Sedan ska man även möta FC Haka, Ilves, FC Lahti och KTP.

IFK Mariehamn har fem poäng upp till KTP och Ilves inför de sista matcherna.

Diskussion om artikeln