Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömstart för finländarna i Greklands VM-rally – Rovanperä i ledning, Lappi tvåa

Kalle Rovanperä var snabbast på Atens gator. - Spela upp på Arenan

Greklands VM-rally har inletts. Finländarna Kalle Rovanperä och Esapekka Lappi fick en kanonstart och har bäddat för ett lovande rallyveckoslut.

Toyotas Kalle Rovanperä suktar efter revansch efter floppen i VM-rallyt i Jyväskylä. Allt gick rätt för den regerande världsmästaren på den första specialsträckan, då Rovanperä var 0,3 sekunder snabbare än landsmannen Esapekka Lappi. Trea blev Thierry Neuville, 0,4 sekunder bakom Rovanperä.

– Vi fick en bra start, men på fredag börjar de svåra sträckorna. Det blir säkerligen intressant då vi kommer att få erfara dem som första bil i morgon, förutspår Rovanperä.

Nu kan det vara att startpositionen inte är så dålig. Efter avrytandet i Jyväskylä är taktiken solklar. Vi måste köra en fläckfri tävling, och det skulle inte skada om det skulle få VM-ledningen att växa. Jag måste återspegla min fart enligt mina motståndare.

Det har regnat kraftigt i Aten under början av veckan, men vägen såg relativt torr ut under den första specialsträckan. Skogsträckorna inleds dock först på fredagen.

– Jag vet inte om någon verkligen gillar sådana förhållanden, som gör att man inte vet vad som kan komma framför en. Det blir säkert spännande sträckor, kommenterar Lappi.

Det är kanske smartast att köra på feeling i morgon. Det är kanske inte så lönsamt att köra på fullt. Jag tror inte att hela vägen torkat ordentligt, det krävs bara lite lera på ett ställe och så händer det.

Greklands VM-rally fortsätter med fem specialsträckor på fredagen, med start kl 8.23.

Greklands VM-rally, 1/15

1. Kalle Rovanperä, Toyota 1.32,9
2. Esapekka Lappi, Hyundai +0,3

3. Thierry Neuville, Hyundai +0,4
4. Dani Sordo, Hyundai +0,5
5. Ott Tänak, Ford +0,7
6. Sebastien Ogier, Toyota +1,3
6. Takamoto Katsuta, Toyota +1,3
8. Pierre-Louis Loubet, Ford +1,7
9. Andreas Mikkelsen, Skoda +2,1
10. Nikolai Grjazin, Skoda +2,5
11. Elfyn Evans, Toyota +2,8
11. Marco Bulacia, Skoda +2,8

Diskussion om artikeln