Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Neuville utökar ledningen till Rovanperä – Tänaks tävling förstörd

Thierry Neuville utökade sin knappa ledning i det grekiska VM-rallyt på den fjärde specialsträckan.

Neuville leder med 2,4 sekunder till Sebastien Ogier som på fjärde sträckan har varit snabbast. Kalle Rovanperä är trea i sammandraget, 5,8 sekunder efter Neuville och drygt tre sekunder bakom Ogier.

Esten Ott Tänaks tävling har förstörts av ett tekniskt fel. Tänak missade sin starttid och straffades med ett tidsstraff på 3 minuter och 40 sekunder.

Esapekka Lappi som hade problem under dagens öppningsetapper avancerade till delad fyra i sammandraget.

Toppförarna har kört den fjärde sträckan, men tävlingen är tillfälligt avbruten av säkerhetsskäl.

Ställningen efter 4/15 sträckor:

1. Thierry Neuville, Hyundai 24.01,9
2. Sebastien Ogier, Toyota + 2,4
3. Kalle Rovanperä, Toyota + 5,8
4. Esapekka Lappi, Hyundai + 15,6
4. Elfyn Evans, Toyota + 15,6
6. Dani Sordo, Hyundai + 19,5
7. Takamoto Katsuta, Toyota + 24,6

Sport

Iivo Niskanen tillbaka i världscupen – här är truppen till Östersund

Världscupen fortsätter för längdåkarnas del med tävlingar i Östersund i helgen. På lördag står en sprint i klassisk stil på programmet och på söndag tävlar man om poäng i ett fristilslopp.

Finland skickar 17 åkare till Sverige – nio herrar och åtta damer. Iivo Niskanen som stod över tävlingarna i Gällivare är nu tillbaka i världscupen.

Krista Pärmäkoski som blev sjuk i samband med tävlingarna i Gällivare tävlar inte i Östersund. Veteranen Riitta-Liisa Roponen är inte uttagen den här gången.

Eveliina Piippo gör å sin sida säsongsdebut i Östersund.

Damer:
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Vilma Ryytty, Amanda Saari

Herrar:
Juuso Haarala, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen

EIF värvar den lovande försvararen Väinö Vehkonen

Ekenäs IF:s herrlag meddelar att backen Väinö Vehkonen förstärker laget kommande säsong.

22-åriga Vehkonen har spelat i division 1 i fyra säsonger och mött EIF flera gånger. Under den gångna säsongen representerade han MP från S:t Michel.

Väinö Vehkonen har också varit en del av juniorlandslaget för under 18-åringar. I maj i år utsågs Vehkonen också till månadens spelare i herrarnas division 1.

NFL-domare blev tacklad av spelare – bröt benet

I den amerikanska fotbollsserien, NFL, möttes New Orleans Saints och Detroit Lions under söndagen. Och matchen vanns till slut av Detroit med 33–28.

Men den största snackisen i matchen utspelade sig i den andra kvarten. New Orleans running back Alvin Kamara försökte bryta sig genom Detroits försvarslinje.

Istället tacklades han ut över sidlinjen och kolliderade med den assisterande domaren.

På TV-bilderna efter händelsen ser man hur domarens ben är vinklat åt fel håll innan bilden snabbt byts ut. Matchen avbröts men kunde fortsätta efter att domaren burits ut på bår.