Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ishockey-TPS gick back 2,9 miljoner euro under säsongen 22/23 – ägarna kan ha stått för notan för sista gången

HC TPS Turku Oy meddelar att koncernen gjorde en förlust på 2,9 miljoner euro under ishockeyligasäsongen 2022/23. Det är en klart större ekonomisk förlust än säsongen innan, då bokslutet gick 900 000 euro på minus.

Enligt klubbens pressmeddelande förklaras minuset av flera orsaker. Dels satsade klubben på sin 100-årsjubileumssäsong utan att nå önskade idrottsliga resultat, dels har kostnaderna ökat i allmänhet.

I pressmeddelandet säger vd Aki Holma att det handlar om strukturella problem inom koncernen:

– Vi har kunnat öka på intäkterna, men de idrottsliga satsningarna och Åbohallens stigande kostnader har lett till en ohållbar situation. Vi har utgifter som en storklubb, men inkomster som en medelstor.

– Vi hade inte kunnat fortsätta med verksamheten om det inte hade varit för våra ägares finansiering. Deras ekonomiska stöd räcker ännu den här gången. Men efter det ska vi stå på egna fötter, säger i sin tur styrelseordförande Kai Koskinen.

Sport

HIFK hängde inte med – BK-46 tillbaka på segerspåret efter Europauttåget

Det blev uttåg mot serbiskt motstånd i helgens Europaspel. Men i den inhemska handbollsligan är BK-46 svårstoppade.

Tabellettan hade inte några större problem med att fixa med sig en trepoängare från huvudstaden på torsdagskvällen.

Ligafemman HIFK halkade efter direkt och BK ledde med 10–3 då första halvlek var halvvägs. 17–9 i paus blev under andra halvlek till 38–24 i en historia där gästerna aldrig släppte greppet.

– I andra halvlek hade vi en svagare stund, men under största delen av matchen gick det som det skulle och det syns i resultatet, kommenterade BK-lotsen Andreas Rönnberg på förbundets sajt.

– En dålig match av oss, vi fick inte igång spelet alls, sammanfattade IFK-tränaren Rostislav Grinishin.

Boston bjöd in målvaktspensionären – Tuukka Rask med på isträning

Comeback? Inte riktigt.

Boston Bruins behövde en till målvakt till torsdagens ispass då Jeremy Swayman var borta. Då ryckte klubbens tidigare stormålvakt Tuukka Rask in.

Klipp på klubbens sociala medier visade hur den 36-årige finländaren klätt på sig målvaktsutrustningen igen.

Reportern Scott McLaughlin skriver att Rask inte är aktuell för matchtruppen. Enligt TSN kallas Brandon Bussi från farmarlaget för att agera reserv till Linus Ullmark i nattens match mot Buffalo.