Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rovanperä stora vinnaren under händelserik rallydag i Grekland – konkurrenterna Neuville och Ogier körde bort sig: ”Mycket som har hänt i täten”

Neuvillen ralli pilalle EK 10:llä! - Spela upp på Arenan

Allt är upplagt för blåvit segerfest i Grekland. Kalle Rovanperä leder det grekiska VM-rallyt med över två minuter inför den sista dagen. Finländaren tog ledningen då Thierry Neuville och Sebastien Ogier drabbades av missöden.

Efter nio specialsträckor låg Kalle Rovanperä trea, efter tio var han uppe på andra plats och då lördagen sammanfattas efter den tolfte etappen är det finländaren som leder.

Rovanperä tog sig upp till tätpositionen då först Thierry Neuville och sedan Sebastien Ogier drabbades av problem.

Neuville fick sin tävling förstörd då han körde i ett hål och slog sönder styrmekanismen på sin Hyundai.

– Vi hade en bra fajt så det är synd. Men så här kan det gå, det är väldigt tufft där ute, sa Ogier då han fick höra om Neuville.

– Det viktigaste är att de är okej, men visst var det en överraskning, sa i sin tur Rovanperä.

Toyota hade då en dubbelledning men någon duell om segern mellan stallkamraterna såg det inte ut att bli. Efter den elfte specialsträckan sa Rovanperä att han måste se till den större helheten och inte bara tänka på det här rallyt.

Men på lördagens sista specialsträcka fick även Ogier problem och tappade nästan fyra minuter. Det gör att Rovanperä leder rallyt i överlägsen stil inför söndagens tre sista specialsträckor.

– Det är mycket som har hänt i täten i dag. Det var inte lätt att fajtas mot Seb eftersom jag också måste tänka på VM-sammandraget.

– Jag hade en bra dag. Vi var snabba och såg till att inget hände med bilen, säger Rovanperä efter dagens sista etapp.

Svår dag för Lappi

Dani Sordo är ny tvåa i rally och han är över två minuter bakom Rovanperä. Trean Elfyn Evans har i sin tur fem sekunder upp till spanjoren.

Sebastien Ogier halkade ner till fjärde plats i och med sitt missöde på den tolfte specialsträckan.

Esapekka Lappi har haft en stökig dag med massor av problem. Bland annat gick transmissionen och generatorn sönder på den elfte specialsträckan. Tidigare under dagen fick han också punktering.

Han kom ändå till start på dagens sista specialsträcka men tog det väldigt lugnt på grusvägarna. Lappi ligger på sjätte plats inför den sista dagen.

– När det börjar gå snett så blir det rejält. Förhoppningsvis blir det en bättre dag i morgon, säger Lappi.

Resultat:

1. Kalle Rovanperä, Toyota 2.29.30,5

2. Dani Sordo, Hyundai +2.04,4

3. Elfyn Evans, Toyota +2.09,4

4. Sebastien Ogier, Toyota +3.44,8

5. Ott Tänak, Ford +4.49,7

6. Esapekka Lappi, Huyndai +6.16,2

Diskussion om artikeln