Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målvaktstavla och bortdömt mål på slutet – KuPS utslaget ur Champions League-kvalet

Wilma Forsblom.
Bildtext Wilma Forsbloms sena kvittering underkändes för offside.
Bild: Tomi Hänninen / Yle

Det började bra men slutade i besvikelse för KuPS. Laget fick bita i det sura äpplet och föll mot den serbiska klubben Spartak Subotica i kvalet till Champions League.

Efter segern över HB Køge i onsdags väntade nu de serbiska mästarna Spartak Subotica för KuPS i kvalet till Champions League. Vinnaren skulle gå vidare till andra kvalomgången medan förloraren gjort sitt i Europa.

Och det blev spelarna i KuPS som stod med hängande huvuden då domaren blåste av matchen. Spartak Subotica vann med 2–1 och får alltså fortsätta kvala.

Men det började väldigt bra för KuPS. Redan i den tredje minuten tog laget ledningen då Aino Kröger nickade in bollen.

Kuopiodamernas ledning höll dock bara till den elfte minuten. Då bjöd målvakten Fanny Söderström in Spartak i matchen med ett taffligt ingripande.

Söderström skulle starta ett uppspel men sköt bollen rakt på Doris Boaduwaa och sedan gick den in i mål.

Forsbloms kvittering godkändes inte

KuPS fina spel kom av sig efter kvitteringen, och laget blev mer stillastående samtidigt som passningarna inte hittade rätt. Spartak kom in i matchen men även om det inte blev några fler mål före paus tog serberna över.

Och i andra halvlek kom Spartaks ledningsmål. Efter en timmes spel hittade Spartak en lucka bakom försvarslinjen och Doris Boaduwaa sköt in 2–1.

På slutet fick KuPS till en slutforcering då en Makenzie Ann Langdok drog på sig sitt andra gula kort, och i den 88:e såg Wilma Forsblom ut att kvittera.

Forsblom stötte in bollen efter ett inkast men målet dömdes bort för offside. Utgående från dåliga reprisbilder såg offsiden ändå väldigt tveksam ut.

KuPS fick inte till någon ny bra kvitteringschans och förlorade matchen med uddamålet.

Resultat:

Champions League

Spartak Subotica–KuPS 1–2

Nationella ligan

ONS–PK-35 0–4

Ilves–TPS 2–2

HJK–PK-35 Vanda 2–1

Åland United–Honka 1–2

Diskussion om artikeln