Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Över hundra passagerare men noll väskor – schweiziskt flygbolag lämnade allt bagage på marken

Flygbolaget Swiss flygplan.
Bild: Nicolas Economou / AOP

Ibland har man otur när man reser och bagaget åker fel. Schweiziska Swiss gav ändå alla passagerare på samma plan jämlik behandling – inte en enda resväska lastades på planet.

Passagerarna som flugit från Zürich i Schweiz till Bilbao i Spanien väntade förgäves vid bagagebandet på lördagskvällen.

Talespersonen Kavin Ampalam vid flygbolaget Swiss bekräftade att planet hade lyft från Zürich med 111 passagerare och noll resväskor ombord.

Orsaken var brist på markpersonal i Zürich, sa Ampalam till nyhetsbyrån AFP.

Swiss fattade beslutet om att lämna allt bagage i Zürich eftersom flyget ännu skulle hinna flyga tillbaka från Bilbao före flygplatsen i Zürich stängde och man låg efter i tidtabellen.

”Vi förstår att det inte var en bra situation för de drabbade passagerarna och vi beklagar oegentligheterna”, sa Ampalam.

Passagerarna själva säger att de väntade på sitt bagage i Bilbao i två timmar, tills personal från det spanska flygbolaget Iberia informerade dem om att planet landat utan resväskor ombord.

”Vår semester är förstörd”, sa passageraren Carsten Redlich till den schweiziska tidningen Blick.

Kavin Ampalam säger att flygbolaget kommer att utreda det skedda grundligt och analysera hur man kunde ha agerat bättre.

Källa: AFP