Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Årets företagare i Raseborg konkurrerar med självbetjäningen – Hilkka Lindqvist rörd över priset

Tre kvinnor står vid en husvägg. Den mittersta visar upp en utmärkelse. De heter Henna Ljung. Hilkka Lindqvist och Petra Theman.
Bildtext Hilkka Lindqvist (i mitten) firar tio år som företagare inom resebranschen och samtidigt blev hon vald till årets företagare i Raseborg. Till vänster Henna Ljung, styrelseorförande för Företagarna i Raseborg och till höger stadsdirektör Petra Theman.
Bild: Företagarna i Raseborg

Företagaren Hilkka Lindqvist och hennes resebyrå Matkaikkuna-Resefönster har valts till årets företagare av föreningen Företagarna i Raseborg.

Företaget är också känt som Matkahaukka och har länge haft verksamhet i Karis. De senaste tio åren har resebyrån skötts av Hilkka Lindqvist.

”Jag blev positivt överraskad när jag fick ett samtal om priset. Jag var på en resa på Zakynthos i Grekland då och vi firade det i förväg med min man”, säger Hilkka Lindqvist i ett pressmeddelande från föreningen Företagarna i Raseborg.

Uthållig tradition i Raseborg

Henna Ljung, styrelseordförande för föreningen, säger att det var ganska lätt att välja årets företagare.

”I år ville vi betona företagets förnyelse och konkurrenskraft i den kultur av självbetjäning som råder i världen nu.”

Ljung säger att Hilkka Lindqvist belönas för sin uthållighet och för att ha upprätthållit en traditionell tjänst i Raseborg.

Företaget har påverkats starkt av de senaste årens situation i världen. Många slutade till exempel resa när coronapandemin slog till. Det här avskräckte inte Hilkka Lindqvist som i stället utbildade sig och planerade för framtiden. Ett beslut var att flytta närmare andra företagare i Karis hjälpte till att minska de fasta kostnaderna.

Företagarna firade i en vecka

Den nationella företagardagen firades den 5 september.

I Raseborg uppmärksammade föreningen företagarna i en hel vecka och det kulminerade i utnämningen av årets företagare.