Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Minister Bergqvist avgår som Pargas stads fullmäktigeordförande: ”Uppdraget som minister kräver min fulla och odelade uppmärksamhet”

En ljushårig kvinna med svart kavaj.
Bildtext Sandra Bergqvist har varit stadsfullmäktigeordförande i två år.
Bild: Carmela Johansson / Yle

Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist meddelade på måndagen att hon begär befrielse från sitt uppdrag som fullmäktigeordförande för Pargas stad.

Sandra Bergqvist, som också är SFP:s vice ordförande, har varit Pargas stadsfullmäktigeordförande sedan kommunalvalet 2021. Bergqvist var tidigare stadsstyrelsens ordförande 2009-2012.

”Mitt uppdrag som minister kräver min fulla och odelade uppmärksamhet. Tyvärr är det inte förenligt med mitt uppdrag som fullmäktigeordförande i Pargas stad”, säger Bergqvist i ett pressmeddelande.

I kommunalvalet 2021 fick Bergqvist 736 röster, med vilket hon hade överlägset mest röster i Pargas.

Det hör till att ministrar begär befrielse från ledande lokala förtroendeuppdrag. Bergqvist fortsätter ändå som medlem av stadsfullmäktige i Pargas.

”Jag fortsätter jobba som medlem av fullmäktige för att hela Pargas stad ska vara en livskraftig och dynamisk stad, med ett innovativt grepp och fokus på framtiden. På det nationella planet fortsätter jag att bevaka frågor som är viktiga för Pargas”, säger Bergqvist.

Diskussion om artikeln