Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Vega ❤️ hiphop – vilken är din favoritlåt? Var med och skapa en hel kväll med hiphop!

Uppdaterad 21.09.2023 14:28.
En tegelvägg med en graffitimålning av en man med guldkedja. Ovanpå en vit skylt där det står Vega ❤️ hiphop.
Bildtext I Vegas specialkvällar låter vi lyssnarna önska musiken. Den här gången med hiphopen i rampljuset.
Bild: Clas Christiansen

I år fyller hiphopen 50 år. Hip hip (hop) hurra! Det firar vi i Yle Vega med en hel kväll tillägnad genren! Till den vill vi ha dina låtönskemål och minnen som har med hiphop att göra!

Musikstilen som föddes i Bronx 1973 har sedan dess spridit sig över världen och ynglat av sig i många olika genrer och riktningar. En av de första låtarna som tog sig från gatan till inspelningsstudion var Rappers delight av The Sugarhill Gang. I dag finns det subgrenrer som gangsterrap, Västkusthiphop, G-funk, och många fler.

Ett bra beat är ju grunden. Det behöver inte vara så värst invecklat, en bra grund och ett bra tempo att stå på. Och från det en bra text. Hiphopen är ju väldigt textstark.

Dialektrapparen Hanna Lagerström

Till vår specialkväll hoppas vi få in en hel drös med låtönskemål!

Onsdagen den 20 september klockan 17:30–21:00 bjuder vi på en helkväll fylld av hiphop. Magnus Hansén är programledare, och i studion har han sällskap av Kia Svaetichin och Joel Rönn. Och det är du som väljer musiken! Berätta för oss vilken din favorithiphoplåt är! Och skriv varför låten är så bra, eller varför inte vad det är med hiphop som du gillar så mycket!

Önskelådan är stängd! Lyssna gärna på hela programmet:

Vega ❤️ hiphop

183:47