Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Nyhetskollens nya hem är Yle-appen

På bilden en telefon. På skärmen visas en nyhet i Yle-appen.

Yles nyhetsapp Nyhetskollen (på finska Uutisvahti) blir en del av Yle-appen under 2023. Det här innebär att Yles nyhetsapparnas populäraste funktioner kommer att finnas i en och samma Yle-app i fortsättningen.

Nyhetskollens populäraste egenskaper, såsom de senaste nyheterna, nära dig- och för dig-listorna ingår i fortsättningen i den uppdaterade Yle-appen. Yle-appen gör det möjligt för användaren att följa med aktuella händelser bättre än tidigare.

”Hittills har vi erbjudit två separata nyhetsappar. Utvecklingen och upprätthållandet av dem har delvis orsakat dubbelt arbete. Därför har vi valt att förena våra krafter och fokusera på att utveckla en gemensam, bättre app. I fortsättningen kommer vi att fokusera på våra två huvudtjänster Yle Arenan och svenska.yle.fi. Utöver att Nyhetskollens populäraste funktioner i fortsättningen finns i Yle-appen, kan vi dessutom erbjuda mer nyheter med bild och ljud. Det här är inte bara en förbättring från den mer textbaserade Nyhetskollen, utan också förenligt med den uppdaterade Yle-lagen”, berättar Elina Paasonen, chef för Yles digitala nyhets- och evenemangstjänst.

Övergången till den nya appen har gjorts så enkel som möjligt för Nyhetskollens användare. De befintliga ämnesvalen överförs automatiskt från Nyhetskollen till Yle-appen i samband med den första inloggningen med användarens Yle-konto. Vi utvecklar också appens egenskaper kontinuerligt utifrån kundrespons.

Nyhetskollen är en populär och långvarig nyhetsapp, och vi har utvecklat Yle-appen utifrån responsen från aktiva användare. I fortsättningen kan vi på ett ännu mer heltäckande sätt släcka finländarnas nyhetstörst i enlighet med vår strategi”, konstaterar Paasonen.

På andra språk