Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Mannen som dödade sin flickvän i på badhotell i Vuokatti hann erkänna dådet innan han själv dog i frontalkrock

Delar av Holiday Club Katinkultas skylt på en husvägg.
Bildtext Paret övernattade på badhotellet Katinkulta i Vuokatti.
Bild: Tanja Heikkonen / Yle

Hotellets övervakningskameror och förhör med parets närstående har hjälpt polisen att skapa en tydligare bild av händelserna i slutet av april.

Polisen i Uleåborg har blivit klar med utredningen av två dödsfall, ett i Vuokatti och ett i Kärsämäki, som skedde i slutet av april.

En kvinna i 30-årsåldern dödades natten mellan den 28 och den 29 april på hotell Katinkulta i Vuokatti. Vid middagstid den 29 april omkom en man, även han i 30-årsåldern, i en frontalkrock med en långtradare i Kärsämäki i norra Österbotten.

Både mannen och kvinnan var från Haapavesi i norra Österbotten och hade ett förhållande. Utredningen bekräftade polisens inledande misstankar om att mannen först dödat kvinnan på hotellet i Vuokatti innan han sedan körde mot Kärsämäki.

Övervakningsvideorna från hotellet visar att paret först gått in i rummet tillsammans, att ingen annan person kommit till rummet och att mannen lämnade rummet ensam under de tidiga morgontimmarna.

Polisen har också förhört bland annat hotellgäster och personer som kände paret. En av hotellgästerna berättade att hon vaknat på grund av ljud tre gånger under natten.

Mannens exfru berättade i polisförhören att mannen ringt henne och berättat att något hemskt hänt och att han sedan kommit hem till henne och berättat att han dödat sin flickvän.