Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fyrhjuling krockade med fotgängare i Pojo – försvann från platsen

Fyrhjuling.
Bildtext Polisen vill få tag på en chaufför och passagerare som åkte fyrhjuling på Skuruvägen i Pojo. De smet efter att ha krockat med en fotgängare. Fyrhjulingen på bilden har inget med saken att göra.

Polisen ber att den som krockade med en fotgängare på Skuruvägen i Pojo ska anmäla sig till polisen. Det var en fyrhjuling som krockade med fotgängaren, på den satt också en passagerare.

Chauffören på fyrhjulingen krockade med en person ungefär klockan 20.35 på tisdagskvällen den 12 september. Fotgängaren hade viftat med händerna för att försöka få stopp på fyrhjulingen. Fotgängaren ville påminna chauffören om att det är förbjudet att köra med motorfordon på Skuruvägen.

Då chauffören körde förbi så tog det i fotgängarens hand vilket ledde till att denna föll omkull. Personerna på fyrhjulingen körde i väg efter det.

Enligt fotgängaren var det en ung man som körde fyrhjulingen och bakom honom satt en flicka. Det syntes under hjälmen att flickan har ljust hår som hon hade fastsatt i en svans.

Polisen undersöker fallet som äventyrande av trafiken och ber chauffören att höra av sig. Andra ögonvittnen kan också kontakta polisen per mejl vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller ringa 0295 413 031.