Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

ÅU: Polisen har inlett en förundersökning kring hot i lärcentret Brava i Pargas – trakasserier kan ha förekommit i två års tid

Pargas nya skolcenter brava lärcenter
Bildtext Arkivbild. Polisen utreder hot och trakasserier i lärcentret Brava i Pargas.
Bild: Arash Matin / Yle

Polisen har påbörjat en förundersökning kring de allvarligaste hoten som har kommit till polisens kännedom för en vecka sedan. Det rapporterar Åbo Underrättelser.

Tidningen skriver att kriminialkommissarie Maria Sainio har skickat ut ett meddelande till vårdnadshavare och elever vid gymnasierna i Pargas via Wilma, och där skriver man att en förundersökning har inletts kring hot som uppdagats i lärcentret Brava förra veckan.

Enligt Sainio kan det ha förekommit trakasserier i gymnasierna till och med i två års tid. Polisen uppmanar nu alla som anser sig vara offer för sexuella trakasserier att kontakta polisen för att anmäla saken.

Polisen arbetar just nu med att utreda hoten som förekommit i Brava, och samtidigt utreder man nya uppgifter om sexuella trakasserier. Enligt Maria Sainio handlar mycket i nuläget om rykten, och därför uppmanar man ungdomarna att kontakta polisen.

Sainio betonar också enligt ÅU att det inte handlar om en språkstrid, utan att det handlar om ett bråk mellan individer. Enligt Sainio är det också osäkert exakt hur många som är inblandade i hoten.