Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ekenäs simhall inför nya regler – barn i skolåldern ska använda omklädningsrum för det egna könet

Uppdaterad 18.09.2023 09:51.
En person simmar i en simbassäng.
Bildtext Staden planerar en renovering av simhallen i Ekenäs, den kan inledas allra tidgast sommaren 2025.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Ordningsreglerna för simhallen i Ekenäs uppdateras. De nya reglerna handlar bland annat om hur omklädningsrummen ska användas och när man får ta bilder.

Enligt de nya reglerna ska barn som har uppnått skolåldern använda omklädningsrum och duschrum för eget kön. Det innebär att förstaklassare inte längre får gå i samma omklädningsrum som en vuxen av annat kön.

I de tidigare reglerna står det endast att barn under 12 år ska vistas i simhallen med en myndig person.

Annat som ändrar är att det är tillåtet att fotografera och filma endast med simövervakarens lov. Uteskor är förbjudna i duschrummet och på bassängsidan. Det är förbjudet att tugga tuggummi eller använda snus i simhallen.

Det är också förbjudet att använda skavsårsplåster i simhallen. Endast de som kan simma 25 meter eller längre får vistas i stora bassängen och det är förbjudet att hänga i banbanden.

En del av de existerande reglerna kommer dessutom att formuleras om och förtydligas. Den tidigare regeln om att trampolinen och klätterväggen endast kan användas om simövervakaren ger lov stryks.

Kultur- och fritidsnämnden i Raseborg godkände de nya reglerna på torsdagen (14.9).

Artikeln kan kommenteras 15.9 till klockan 18.30.

Artikel korrigerades 18.9. Det stod felaktigt att bildningsnämnden hade godkänt de nya reglerna, men det korrekta är kultur- och fritidsnämnden.

Diskussion om artikeln