Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Vänsterfil byggs från riksväg 25 till Snappertuna

Anslutningen mellan riksväg 25 i Karis och Huskvarnsvägen till Snappertuna förbättras. Där kommer att byggas en svängfil till vänster för trafiken som kommer från Karis. Byggarbetet inleds vecka 38 och ska vara klart senast i slutet av det här året.

Byggarbetet kommer att orsaka trafikarrangemang som i viss mån kan störa trafiken. Det är NTM-centralen som ansvarar för arbetena.

Relaterat

Fyrfilig riksvägsförbindelse planeras mellan Laihela och Vasa

NTM-centralen i Södra Österbotten utarbetar en utredningsplan för riksväg 3 på avsnittet Helsingby–Laihela. Målet är en fyrfilig riksvägsförbindelse mellan Laihela och Vasa.

Utredningsplanen blir färdig innan utgången av 2023 och presenteras för allmänheten den 9 oktober på ett finskspråkigt möte i Laihela och på ett svenskspråkigt möte i Korsholm den 10 oktober.

Det finns ännu inte finansiering för projektet.

Ny dragning av riksväg 8 i Korsholm

En ny väg ska dras mellan Vikby och Martois i Korsholm. Den kommer i framtiden att ses som en ny linjedragning av riksväg åtta från Vikby norrut.

Den nya vägförbindelsen börjar vid riksväg 3 och 8 planskilda anslutning och slutar vid Lillkyrovägen. Den planerade sträckan är cirka sju kilometer.

Målet är att planeringen ska vara klar i slutet av det här året men något beslut om genomförandet av projektet finns inte.

Under torsdagskvällen (11.5) presenterar NTM-centralen vägplanen för allmänheten på ett öppet möte i Helsingby skola i Korsholm.

Mer information om vägprojektet kan du läsa här.

Påskens returtrafik väntas bli livlig på annandag påsk

De flesta påskfirare väntas börja åka hemåt under måndag, alltså annandag påsk.

Det kan uppstå köer på en del vägavsnitt, speciellt på de större vägarna i södra Finland, säger man på trafikstyrningscentralen Finntraffic.

Som vanligt befaras trafikstockningar på riksväg 9 mellan Tammerfors och Orivesi samt i närheten av Heinola, där riksväg 4 och riksväg 5 möts.

Returtrafiken väntas vara som livligast mellan klockan 12 och 20.

Källa: STT

Trafikolycka på riksväg 8 i Vörå.

En person dog i trafikolycka på riksväg 8 i Vörå

Olyckan inträffade på riksväg 8 mellan Kärklax och Palvis.