Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland jagar åttondelsfinal i Davis Cup efter vinst över hemmanationen – tuff avgörande match väntar: ”Vi får se vem som vinner”

Otto Virtanen servar.
Bildtext Otto Virtanen har vunnit båda sina matcher i Davis Cup.
Bild: Lehtikuva

Efter singelvinster av Emil Ruusuvuori och Otto Virtanen vann Finland över Kroatien i den andra gruppspelsmatchen i Davis Cup. Men för en plats i åttondelsfinalen krävs vinst mot ett tufft USA.

Gruppspelet i tennisens Davis Cup fortsatte under fredagskvällen och Finland ställdes mot Kroatien i Split.

Otto Virtanen fortsatte att imponera när han säkrade sin andra matchvinst i DC-gruppspelet genom att besegra kroaten Dino Prizmic med siffrorna 6–4, 3–6, 6–3.

– Det var inte min bästa match, men jag spelade bra vissa stunder. Dino satte mycket press på mig, men jag lyckades prestera i de avgörande bollarna, säger Virtanen efter matchen.

Finlands tennisetta i herrsingel, Emil Ruusuvuori, säkrade segern över Kroatien i kvällens andra singelmatch, där setsiffrorna skrevs 7–6 (7–3), 6–4.

– Det känns väldigt bra, jag är stolt över laget. Jag hittade inte rytmen i början av matchen men jag fick igång spelet under matchen. På slutet spelade jag väldigt bra, jag är nöjd med min prestation, säger Ruusuvuori.

Tufft avslut på gruppspelet

Den tredje tennismatchen för kvällen slutade i förlust för Finlands dubbelpar Harri Heliövaara och Patrik Niklas-Salminen efter 4–6, 6–7 (1–7). Trots detta säkrade Finland segern efter de två singelvinsterna.

För att gå vidare till åttondelsfinalerna i Davis Cup-slutspelet är Finland piskat att vinna över ett tufft motstånd i det avslutande mötet i gruppspelet, nämligen USA.

USA:s singelspelare är väldigt högt rankade på ATP-rankingen. Frances Tiafoe är rankad som nummer elva och Tommy Paul som nummer tretton, jämfört med Finlands Ruusuvuori, rankad 57, och Virtanen, rankad 125.

Dubbelspelarna i USA:s lag ser också oerhört svårslagna. Austin Krajicek är rankad som nummer ett i världen i dubbel, medan hans partner Rajeev Ram är rankad som nummer fem.

Men motståndet är inget som på förhand skrämmer Emil Ruusuvuori.

– Det kommer att bli en tuff match. De har nästan alla fyra spelare i topp tio i ATP-rankingen, både i singel och dubbel. Men jag har vunnit några av dem tidigare. Jag hoppas att det kommer att bli tuffa och jämna matcher. Vi får se vem som vinner.

De avgörande matcherna i Davis Cup-gruppspelet spelas på lördag och sänds på Arenan med start klockan 16.00.

Diskussion om artikeln