Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sport vann hemmapremiären komfortabelt

Vasa Sports hejaklack "Red Army" under en match mot Ässät.
Bildtext Sports supportrar fick fira.
Bild: Yle / Joni Kyheröinen

Vasa Sport slog Ässät från Björneborg i hemmapremiären på Kopparön i Vasa.

Det kändes aldrig riktigt nervöst, inte ens när Ässät kvitterade till 1-1. Sport gick till slut ifrån till 4-1 och fick fira segern framför över 4 000 åskådare.

Slovaken Miroslav Svoboda spelade stabilt i målet och framåt var det främst lagets svenskar som producerade. Axel Holmström stod för två av målen.

Lite smolk i glädjebägaren blev det dock. Ligan meddelar att man undersöker en tackling som Sports kanadensiska back Reece Scarlett gjorde sig skyldig till i andra perioden. Det kan bli aktuellt med en avstängning.

Dessutom skadade sig backen Valtteri Hietanen.

Matcherna fortsätter redan idag, lördag. Vasalaget reser ner till Åbo där man möter TPS.

Relaterat

TPS-spelare firar.

TPS fortsätter att vinna i ishockeyligan – Sport vände underläge mot Pelicans

Sex matcher i ishockeyligan spelades under fredagen.

Vasa Sport förstärker försvarsleden – värvar NHL-meriterad back

Ishockeyligaklubben Vasa Sport tar in kanadensaren Zach Hayes. Hayes har senaste åren spelat i amerikanska farmarligan AHL, men har även tre grundseriematcher i NHL-klubben Vegas Golden Knights i bagaget.

Hayes är en storväxt försvarsspelare. 24-åringen är 190 centimeter lång och väger närmare 100 kilo. Förra säsongen stod han för 3+5 på 43 grundseriematcher i AHL.

– Efter att Valtteri Hietanen skadat sig behövdes de bakre leden förstärkas. Förutom att Hayes är fysisk i sitt försvarsspel kan han utvecklas i sitt spel med puck, kommenterar lagets sportchef Herkko Koski på lagets hemsida.