Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dubbla smällar i andra halvlek då Inter föll mot HJK – först blev lagkaptenen utvisad och sedan ledde misslyckad rensning till baklängesmål

Uppdaterad 16.09.2023 19:27.
HJK iski eriskummallisen voitto-osuman - Spela upp på Arenan

FC Inter gjorde en gedigen första halvlek borta mot HJK, men efter paus kunde laget inte utmana tabellettan. Tommi Jyrys utvisning gjorde att laget till slut vägde lätt mot HJK. I botten av tabellen börjar det se riktigt svårt ut för IFK Mariehamn.

Grundserien i fotbollsligan avslutades före landslagspausen och i dag körde slutserierna igång. I den övre slutserien kämpar HJK och KuPS i första hand om guldet medan SJK, VPS, Honka och Inter alla har chansen att knipa bronset.

För tabellettan HJK blev det tre poäng hemma mot FC Inter i dag. HJK vann med 2–0 och håller därmed tvåan KuPS bakom sig efter den första omgången i övre slutserien.

– Det spelar ingen roll hur vi vinner bara vi vinner. Det var inte en lätt match och Inter gjorde det svårt för oss, säger Lucas Lingman till Ruutu.

FC Inter hade 0–0 i paus men i andra halvlek krossades drömmen om poäng mot guldfavoriten.

Laget blev decimerat tio minuter in i andra halvlek då lagkaptenen Tommi Jyry drog på sig två gula kort på två minuter. Först varnades han för tröjdragning och sedan för en tackling på Bojan Radulovic.

Turligt lednignsmål för HJK

Och motgångarna tog inte slut där för Åbolaget. I den 70:e minuten gick HJK upp i ledning då nyförvärvet Boureima Hassane Bandé gjorde sitt första mål för klubben.

Inter-målvakten Eetu Huuhtanen räddade Bandés skott men släppte en retur som backen Nikko Boxall skulle rensa undan. Men det gick inte bättre än att Boxall sköt rakt på Bandé och sedan gick bollen i Inters mål.

Tio minuter före slutet spikade skyttekungen Radulovic slutresultatet då han petade in bollen efter en målvaktsretur.

– Vi kämpade bra men så fick Tommi sitt andra gula. Jag vet inte orsaken till kortet och det var tungt att spela med en man mindre på plan. Så här gick det igen, säger Mikael Almén till Ruutu.

Honka ny tabelltrea

SJK är inne i en formsvacka i och i dag tappade laget tredjeplatsen. Honka vann borta i Seinäjoki med 2–1 och är ny trea i tabellen.

Johannes Wurtz avgjorde för Honka med två mål på nio minuter i slutet av första halvlek. Jake Dunwoody reducerade för SJK direkt efter paus men närmare än så kom inte SJK.

I botten av tabellen börjar det se riktigt illa ut för IFK Mariehamn. I dag förlorade laget med 2–3 på bortaplan mot AC Oulu.

”Grönvitt” hade 2–2 i andra halvlek men tio minuter före slutet avgjorde Magnus Breitenmoser för AC Oulu.

Resultat:

Fotbollsligan:

HJK–FC Inter 2–0

SJK–FC Honka 1–2

AC Oulu–IFK Mariehamn 3–2

Division 1:

MP–SJK Akatemia 2–2

SalPa–JJK 2–2

JäPS–KäPa 2–1

Nationella ligan:

HPS–Åland United 2–2

TPS–ONS 0–3

PK-35–Ilves 1–3

Bildkälla: Ruutu

Diskussion om artikeln