Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Tunisien: Hundratals migranter greps i samband med människosmugglingsoperation

Människosiluetter från sidan, de sitter i en båt med tak. I bakgrunden hav och en stad som ser ut att vara i medelhavsområdet.
Bildtext Under de senaste dagarna har omkring 7 000 personer från Nordafrika anlänt till ön Lampedusa i små båtar och färjor.
Bild: Alessandro Serrano'/Shutterstock/All Over Press

I Tunisien har ett flertal människosmugglare och hundratals migranter gripits av polisen. EU pressar Tunisien att stoppa flödet av migranter som försöker nå Europa sjövägen.

Polisen i Tunisien har gripit hundratals migranter och flera misstänkta människosmugglare i kustregionen Sfax, som är en viktig avreseplats för migranter på väg till Europa.

Hundratals poliser och antiterroriststyrkor deltog i operationen såväl på land som till sjöss och i luften.

– Flygoperationen ska lokalisera smugglare som utnyttjar människors lidande, sade nationalgardets överste Houssem Jbebli till nyhetsbyrån Reuters.

Italien och EU har pressat Tunisien att stoppa flödet av migranter som försöker nå Europa via havet.

Under de senaste dagarna har omkring 7 000 personer från Nordafrika anlänt till ön Lampedusa i små båtar och färjor. Den italienska ön ligger i Medelhavet, halvvägs mellan Tunisien och Sicilien.

Sammanlagt har ungefär 126 000 migranter anlänt till Italien sedan årsskiftet. Det är nästan dubbelt så många som i fjol, enligt Italiens inrikesministerium.

Källa: Reuters