Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Harri Nummela tackar för sig – Finlands ishockeyförbund får en ny ordförande

Den 25 november väljer finska ishockeyförbundet en ny ordförande. Harri Nummela, som har hållit i klubban i åtta år, ställer nämligen inte upp för omval.

Nummela säger att det är sunt med förändring.

– Då det kommer till förtroendeuppdrag handlar det om tillräcklig rotation, konstaterar Nummela enligt förbundet.

Nummela har lett ishockeyförbundet sedan år 2016. Han tog över efter Kalervo Kummola som var ordförande 1997–2016.

Sport

Sju förluster i rad blev för mycket – Minnesota Wild sparkade sina tränare

Minnesota Wild blev NHL-säsongens andra klubb som tar till tränarbyte. Efter att Minnesota på söndagen förlorade sin sjunde match i rad bestämde man sig följande dag för att sparka såväl chefstränaren Dean Evason som assisterande tränaren Bob Woods.

Evason fungerade som tränare för Minnesota för femte säsongen. Han tog laget till slutspelet varje år, men avancerade aldrig vidare från den första slutspelsomgången.

Denna säsong har Minnesota endast vunnit fem matcher och släppt in mest mål i liga. Laget har också NHL:s sämsta boxplay.

Evason ersätts av John Hynes som i fjol sparkades från tränarposten i Nashville.

Tidigare i höst har Edmonton Oilers bytt tränare.

Tre straffsparkar i dramatisk match då Fulham slog Wolverhampton

Den trettonde spelomgången i fotbollens Premier League avslutades med en seger för Fulham som vann över Wolverhampton med 3–2. Fulhams seger säkrades först i den fjärde minuten av stopptid, då brasilianaren Willian gjorde ett 3-2-mål från straffspark.

Willian hade gjort ett straffmål redan tidigare i matchen när han gav Fulham en 2–1-ledning i den 59:e minuten. Wolverhampton kvitterade med Hwang Hee-Chans straffsparksmål. Willians andra straffmål för kvällen garanterade full poängpott för Fulham som stiger upp jämsides med Wolves och Crystal Palace i tabellens mittskikt.