Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jessie Diggins ätstörning blossade upp efter tolv år – talar öppet om sitt återfall på sociala medier: ”Känns viktigt att dela med sig”

Jessie Diggins i målområdet som världsmästare.
Bildtext Jessie Diggins vann VM-guld i Planica i vintras.
Bild: Tomi Hänninen - Chilipictures

Den amerikanska längdstjärnan Jessie Diggins drabbades av ätstörning i tonåren. Hon avslöjar på sociala medier att hon fick återfall i somras men hon mår hyfsat nu.

Diggins har varit öppen om sina problem under tonåren. Hon har bland annat i sin självbiografi ”Brave enough” avslöjat att hon drabbades av bulimi.

– Efter tolv hälsosamma år har jag kämpat med min ätstörning i sommar, avslöjar hon i en video på Instagram.

Hon insåg under sommaren att allt inte stod rätt till och kontaktade omedelbart sitt hälsoteam. Hon mår bättre nu tack vare den hjälp hon har fått.

– Det känns viktigt att dela med sig. För det här är inte en solskenshistoria om att jag har blivit frisk igen. Det här är på riktigt. Det är tufft och det är bökigt och det är okej, säger hon i videon.

Tackar för det ovillkorliga stödet hon fått

Den 32-åriga Diggins poängterar att återfallet inte direkt berodde på näringsintag eller träning. Det berodde snarare på de skyhöga förväntningarna hon ställer på sig själv.

Den stora skillnaden jämfört med läget då hon var tonåring är att hon nu har ett starkt nätverk runtomkring sig.

– Den här gången visste jag att jag inte skulle känna mig ensam. Jag var ärlig och öppen, skriver hon och tackar för det ovillkorliga stödet hon har fått.

Diggins mår nu så bra att hon tränar igen som planerat. Hennes plan är att delta i det amerikanska landslagets träningsläger i höst.

I vintras tog hon USA:s första individuella VM-guld i längdskidåkning då hon vann den fristilsmilen i Planica.

Världscupen inleds den 24 november i Ruka.

Diskussion om artikeln